Bëni flokët tuaja të vlefshme ashtu siç keni ëndërruar
news

Bëni flokët tuaja të vlefshme ashtu siç keni ëndërruar

Është shumë më e lehtë se sa duket.

Unë do të ju lejoj të bëni një sekret të vogël. Ju e dini se si të gjitha ato vajza në IG i kanë flokët me stil të përkryer valor? Ato janë duke përdorur drejtueset për flokë për t’i bërë ato në atë mënyrë. Unë nuk jam duke bërë shaka – një hekur i sheshtë (!!!) është mënyra se si ato i bëjnë flokët e tyre valore dhe kaqurrele. Por nëse nuk dini ta përdorni hekurin e sheshtë, mund të jetë e vështirë të kuptoni se si TF të manovrojë hekurin tuaj të sheshtë përmes flokëve tuaj pa e prishur atë. Mos u streso shumë për këtë edhe pse – ekzistojnë vetëm shtatë hapa të thjeshtë që duhet t’i kuptosh për t’i bërë flokët tuaja të vlefshme ashtu siç keni ëndërruar. Dhe nëse nuk ndjehemi në disponim për të lexuar gjithçka, ne i kemi të gjitha në një video për ju, këtu. Jeni te mirëpritur.

 

HAPI 1: SPËRKASNI FLOKËT TUAJA ME MBROJTËS KUNDËR NXEHTËSISË

Siguria së pari, njerëz. Sigurohuni që të kespërkasni me spërkatës për mbrojtjen kundër nxehtësisë për të parandaluar që flokët tuaj të skuqen ose dëmtohen.

 

HAPI 2: NË ANËN E DJATHTË, FILLONI DUKE DREDHUR FLOKËT NË PJESËN AFËR QAFES

Ndani një seksion prej 1 inçësh të flokëve afër qafës tuaj, dhe ushqeni seksionin në mes të dy pirgjeve të hekurit të sheshtë. Pastaj, me një lëvizje të lëngshme (ose përndryshe do të krijoni një masë të thërrmijave jo të lezetshme në flokët tuaj), ktheni shuplakën larg fytyrës tuaj, në mënyrë që flokët të rrjedhin sipër (jo nën) hekurin.

Për të krijuar flokë kaqurrele, duhet të siguroheni që flokët vazhdojnë të mbështjellin fuçinë e hekurit të sheshtë ndërsa shtyni hekurin drejt pjesës fundore të flokëve. Është në thelb, si, e njëjta teknikë e dredhimit të shiritit me gërshërë. Oh, për të mos harruar edhe një gjë: Sa më e vogël të jetë seksioni, aq më të buta do të jenë flokët tuaj. Kështu që nëse doni ta ndizni atë dhe të bëni disa dredha të ngushta dhe të bukura, ndani një seksion që është më pak se 1 inç.

 

HAPI 3: PËRQËNDRONI PUNËN TUAJ DREJT PJESËS SË LARTË TË FLOKËVE

Vazhdoni të punoni në drejtim të vijës tuaj të flokëve me hekurin e sheshtë. Mos harroni të ushqeni flokët në hekurin e sheshtë pak më të lartë se gjatësia e mesme — kjo siguron që dredhat tuaja të fillojnë më afër majës së kokës dhe jo vetëm në pjesë fundore.

 

HAPI 4: KAPNI SEKSIONIN E FLOKËVE NË VIJËN E FLOKËVE

Përfundoni anën e djathtë duke kapur pjesën e flokëve në vijën e flokëve, shtrëngoni flokët rreth gjatësisë së mesme, pastaj kthejeni hekurin larg fytyrës tuaj. Këto flokë janë me të vërtetë të lehta për tu përkulur, pasi flokët afër vijës së flokëve nuk janë aq të trasha sa pjesa tjetër e flokëve tuaj.

 

HAPI 5: NË ANËN E MAJTË, FILLONI NË PJESËN PAS QAFES

Përsëriteni hapin e dytë, por këtë herë në anën e majtë të kokës tuaj.

Nëse jeni djathtake, pasi keni përkulur pjesën e mesme të flokëve tuaj, krahu juaj i djathtë do të arrijë mbi kokën tuaj dhe gishtat duhet të drejtohen drejt dyshemesë. Kjo vendosje është normale (edhe pse mund të ndjehet i çuditshëm) dhe do të ndihmojë në kontrollimin më të mirë të hekurit. Ndërsa lëvizni drejt skajeve, megjithëse duke e shtrembëruar kyçin e dorës nga fytyra, do të zbuloni se krahu juaj duhet të kalojë përpara fytyrës tuaj për të arritur deri tek majet.

 

HAPI 6: PËRFUNDONI RREGULLIMIN E FLOKËVE

Përsëriteni hapin 4 dhe përfundoni flokët në vijën tuaj të flokëve në anën tuaj të majtë. (Përsëri, ju do të arrini krahun tuaj të djathtë mbi kokën tuaj dhe pastaj do ta sillni para fytyrës tuaj për të kontrolluar hekurin.) Sigurohuni që të drejtoni gishtat nëpër kaqurrele për t’i copëtuar ato pak – ose madje mund të përdorni një brushë me qime derri për një përfundim më uniform, nëse nuk ju pëlqen pamja e ndarë spirale.

 

HAPI 7: SPRËRKASNI FLOKËT TUAJA ME SPREJ PËR FLOKË

Dhe kjo është e tëra! Ju keni lakuar flokët me sukses me një drejtuese flokësh. Para se të bëni një një fotografi, spërkasni flokët me një sprej flokësh për t’u siguruar që dredhat tuaja të kenë qëndrueshmëri.

 

Burimi: cosmopolitan.com

Next post
Mitet më të zakonshme në industrinë e flokëve