Mënyra më e mirë për të mbështjellë flokët gjatë natës
news

Mënyra më e mirë për të mbështjellë flokët gjatë natës

Kjo teknikë e thjeshtë gjatë natës do t'jua bëjë shumë më të lehtë mëngjeset.

Pavarësisht nëse keni fije të relaksuara, flokë natyralë të drejtuar ose të buta si mëndafshi, ka të ngjarë të jeni të njohur me mbështjelljen e flokëve për të fjetur në mënyrë që të ruani stilin tuaj për sukses afatgjatë. Mbështjellja e flokëve lejon që fijet tuaja të hijshme të zgjasin edhe më gjatë, por nëse nuk dini se si t'i mbështillni flokët, ne jemi këtu për t'ju ndihmuar.

Çfarë do të thotë të mbështillni flokët?

Siç sugjeron emri, mbështjellja e flokëve ka të bëjë me zbutjen e fijeve rreth kokës për një përfundim të shkëlqyeshëm. Kjo teknikë vendos flokët në lëkurën e kokës duke i krehur në një lëvizje rrethore rreth kokës, më pas duke lidhur një shall mëndafshi rreth kokës për të mbajtur fijet tuaja në vend.

Pse duhet t'i mbështillni flokët për të fjetur natën?

Mësoni se si ta zotëroni këtë metodë e cila mund t'ju ndihmojë të mbroni majat tuaja gjatë natës dhe t'i bëni flokët elegante të qëndrojnë. Meqenëse mbështjellja e flokëve për teknikën e gjumit funksionon për t'i mbajtur fijet të mbërthyera në mënyrë strategjike. Ju gjithashtu do të jeni në gjendje të anashkaloni rregullimin e fijeve të dredhura ose përdorimin e mjeteve të nxehta në mëngjes për të përsosur pamjen tuaj, duke ulur shanset për dëmtim nga nxehtësia.

Si të mbështillni flokët gjatë natës

Gati për të mësuar se si t'i mbështillni flokët? Ndiqni këto hapa të thjeshtë më poshtë për të zotëruar teknikën.

1. Zbutni fijet tuaja

Në vend që të filloni drejt e të mbështillni fijet rreth kokës, do t'ju duhet të siguroheni që flokët tuaj të mos ngatërrohen për të  të gjitha përfitimet për flokët tuaj. Filloni duke i krehur flokët nga majat deri tek rrënjët derisa të jenë të lëmuara, më pas spërkatni me një serum ushqyes për flokët.

2. Ndani flokët

Më pas, ndajini flokët në dy pjesë horizontale, në mënyrë që mbështjellja e flokëve të jetë më e lehtë për t'u përfunduar.

3. Filloni të mbështillni flokët

Duke filluar nga të dyja anët e kokës, përdorni një brushë dhe lëmoni flokët nga pjesa e përparme e kokës dhe anash. Nëse vëreni se flokët po ju bien nga vendi apo flokët nuk janë mbështjellur mirë, sigurojeni pjesën me karfica. Vazhdoni të krehni pjesën e flokëve tuaj në një lëvizje rrethore derisa të arrini në pjesën e pasme të kokës ose deri sa flokët do të arrijnë, në varësi të gjatësisë suaj.

4. Përsëriteni teknikën

Në anën tjetër të kokës, filloni të krehni flokët nga pjesa e pasme e kokës, duke kombinuar flokët nga pjesa e pare.

5. Siguroni mbështjelljen e flokëve me një shall

Tani që mbështjellja e flokëve është vendosur, është koha të mësoni se si t'i mbështillni flokët me një shall mëndafshi ose saten. Palosni shallin në gjysmë horizontalisht, më pas vendoseni shallin sipër kokës dhe mbështillni skajet rreth anëve të kokës. Pasi t'i keni të dy skajet në pjesën e pasme të kokës, kryqëzoni skajet e shallit dhe më pas tërhiqni skajet e shallit drejt pjesës së përparme të kokës dhe krijoni një nyjë të vogël për ta siguruar atë.


Burimi: L'Oréal

Previous post
Një pastrues (skrab) i kokës është i domosdoshëm për rutinën tuaj - kjo është arsyeja pse
Next post
Si të krijoni qerpikë me pamje më të gjatë