Përfitimet e shamponit micellar
news

Përfitimet e shamponit micellar

A është ky pastrues për lëkurën me bazë vaji po aq efektiv kur përdoret në flokë dhe skalp?

Deri më tani, ka të ngjarë të keni përdorur ujë micellar - një pastrues popullor, i butë, pa shpëlarje dhe heqës grimi në disa raste. Por shanset janë që mund të mos jeni aq të njohur me shampon micellar. Dhe nëse na pyesni, është një element kryesor për kujdesin e flokëve që meriton më shumë dashuri dhe vëmendje.

Nëse jeni kurioz për përfitimet e shamponit micellar dhe nëse duhet të bëhet apo jo pjesë e rutinës suaj të kujdesit të flokëve, vazhdoni të lexoni. Ne po ndajmë atë që duhet të dini për shampon micellar, duke përfshirë zhytjen në atë që bën, përfitimet e tij dhe nëse është apo jo i përshtatshëm për regjimin tuaj të shëndetshëm të flokëve.

Çfarë bën një micellar shampo?

Shampo micellare është një formulë e lëngshme që përmban micela - një grup molekulash surfaktantësh të përmbajtura në lëng - të cilat punojnë si agjentë pastrimi. Micelat shpesh referohen si amfifile, që do të thotë se ato tërhiqen si nga uji ashtu edhe nga molekulat e lipideve, të njohura gjithashtu si acide yndyrore ose vajra. Në thelb, shampo micellare përdor teknologji micellare në të cilën surfaktantët ose agjentët e pastrimit përmbahen brenda flluskave të lëngshme. Ato flluska veprojnë si magnet për të ngritur dhe nxjerrë jashtë papastërtitë. Kjo, rezulton me një skalp dhe flokë të pastër të freskët, pa mbetje të lënë pas.

A është shampoja micellare e mirë për flokët?

Për shkak se shampoja micellare është amfifilike, e dashuron ujin dhe vajin, ajo funksionon për të zbërthyer si mbeturinat me bazë uji, si papastërtitë dhe ndotjet, ashtu edhe papastërtitë me bazë vaji, si dhjami dhe grumbullimi i produkteve.

A duhet të përdorni shampo micellare?

Shampo micellare është një opsion i shkëlqyeshëm për këdo që kërkon t'u japë flokëve një pastrim të këndshëm pa i zhveshur. Kjo lloj formule është e shkëlqyeshme për njerëzit me flokë të hollë, sepse është jashtëzakonisht e lehtë dhe nuk do të rëndojë fijet tuaja. Është gjithashtu një opsion i shkëlqyeshëm për njerëzit me flokë të thatë, sepse, përsëri, formulat micellare priren të mos dëmtojnë.

E njëjta gjë vlen edhe për ju nëse keni flokë shumë të yndyrshëm. Nëse merreni me yndyrë të tepërt, merrni këtë shampo për të tretur papastërtitë me bazë vaji dhe për t'i dhënë flokëve dhe kokës një pastrim të thellë.


Burimi: L'Oréal

Previous post
Cilat janë vitaminat që ju duhen në produktet tuaja për kujdesin e flokëve?
Next post
Përfitimet e Niacinamidit për lëkurën