Si i trajtoni kapilarët e dëmtuar në fytyrë?
news

Si i trajtoni kapilarët e dëmtuar në fytyrë?

Nëse keni vënë re ndonjëherë vija merimangash dhe të kuqe në fytyrën tuaj, ja çfarë mund të bëni për to.

Nëse keni vënë re ndonjëherë vena të vogla të kuqe, në formë ylli në fytyrë, atëherë keni të bëni me kapilarët e thyer, të njohur edhe si venat merimangë. Kapilarët e thyer në fytyrë shoqërohen shpesh me shqetësime të lëkurës si skuqje, dehidrim, rosacea dhe eksfolim i tepërt. Ndërsa janë paksa të bezdisshme, ato janë në fakt më të zakonshme nga sa mendoni dhe të gjitha llojet e lëkurës merren me to.

Lajmi i mirë është se ka mënyra për të trajtuar kapilarët e thyer me rutinat e kujdesit të lëkurës dhe grimit. Më poshtë, ne po ndajmë atë që duhet të dini për kapilarët e dëmtuar, duke përfshirë pamjen e kapilarëve të dëmtuar, plus si të zvogëloni pamjen e tyre dhe si të parandaloni kapilarët e dëmtuar në radhë të parë.

Çfarë janë kapilarët e dëmtuar?

Këto shenja të kuqe në fytyrën tuaj janë enë gjaku që mund të shihen pranë sipërfaqes së lëkurës tuaj. Të njohura gjithashtu si telangjiektazitë e fytyrës (thonë se tre herë shpejt), kapilarët e thyer janë një shqetësim sipërfaqësor i lëkurës që mund të shfaqet si shenja lineare të kuqe, blu ose vjollcë, sipas World Journal of Plastic Surgery. Ato priren të shfaqen më së shumti në zonat ku lëkura është më e hollë si hunda, poshtë syve dhe faqet.

4 Shkaqet e dëmtimit të kapilarëve

  1. Eksfolimi i tepërt
  2. Alkooli i tepërt
  3. Rozacea (rosacea është një gjendje e lëkurës që shkakton skuqjen të përhapet ngadalë përtej hundës dhe faqeve në ballë dhe mjekër. Rozacea mund të shkaktohet nga nxehtësia, alkooli, stresi dhe rrezet e diellit dhe manifestohet si ndjeshmëri e lëkurës, skuqje, skuqje, inflamacion dhe siç e keni marrë me mend, kapilarët e dëmtuar.)
  4. Dëmtimi nga dielli

 

Opsionet e trajtimit për kapilarët e thyer

Në varësi të mënyrës së veprimit që përcaktoni me mjekun tuaj, këtu janë disa mënyra të dobishme për të kamufluar përkohësisht kapilarët e thyer në fytyrën tuaj.

  1. Trajtimet me laser
  2. Anti-inflamatorët

Si të parandaloni dëmtimin e kapilarëve

  • Vendosni SPF (krem kundër diellit) çdo ditë
  • Shmangni trajtimet e ashpra të fytyrës dhe kapjen në fytyrën tuaj
  • Hidratoni lëkurën tuaj
  • Shmangni mjediset e nxehta


Burimi: L'Oréal

Previous post
What’s the Difference Between Moisturizing and Hydrating?
Next post
Si në Paris, Romë, Milano... radhë të gjata para studiove të Passion!