Si ta përshtatni grimin me tonin e lëkurës tuaj ndërsa stinët ndryshojnë
news

Si ta përshtatni grimin me tonin e lëkurës tuaj ndërsa stinët ndryshojnë

Këshilla për t'ju ndihmuar të gjeni përputhjen tuaj më të mirë të ngjyrave.

Gjetja e pudrës së lëngët suaj të përsosur të fondacionit është e vështirë për të filluar. Por përpjekja për të gjetur hijen tuaj kur stinët po ndryshojnë dhe ngjyra e lëkurës tuaj është gjithashtu, mund të jetë edhe më sfiduese. Ju mund të keni blerë pudër të lëngët në kulmin e verës kur keni pasur një nxirje të freskët, ose keni ende atë produkt për nxirje tek i cili mbështeteni për një shkëlqim në dimër.
Përsosja e grimit tuaj gjatë çdo stine ka të bëjë me nuancat e duhura, dhe pikërisht këtu përshtatja e ngjyrave është thelbësore.

  1. Identifikoni tonin e lëkurës tuaj sipas markës

Toni i lëkurës së secilit është i ndryshëm, kështu që mund të jetë e ndërlikuar të përshtatni tonin tuaj të lëkurës në një klasifikim gjithëpërfshirës që nuk merr parasysh nuancat e tij. Por për hir të përputhjes së ngjyrave, është e rëndësishme të kuptoni se si markat e zbërthejnë këtë. Ka nuanca të ndryshme dhe kategori të ndryshme nuancash në të cilat kompanitë i vendosin produktet e tyre për lëkurën. Por hapi i parë është të filloni me bazat. Filloni duke identifikuar se në cilën kategori të përgjithshme bie toni i lëkurës suaj: i hapur, i lehtë, mesatar, i nxirë ose i errët (ndonjëherë i quajtur edhe i thellë). Është më mirë ta bëni këtë gjatë një kohe kur nuk do të keni ekspozim ekstrem të diellit ose kushte të motit që mund të ndikojnë në tonin e lëkurës tuaj. Mbani në mend se markat e ndryshme do të kenë emra të ndryshëm për këto kategori, por ato do të përfshijnë të njëjtat tipare.

  1. Përcaktoni nëntonin tuaj

Kur bëhet fjalë për gjetjen e kozmetikës që përputhet me lëkurën tuaj, ngjyra juaj e poshtme (ngjyra që kalon nëpër lëkurën tuaj dhe ndikon në ngjyrën e saj të përgjithshme) luan një rol të madh. Për të identifikuar nëntonin tuaj, filloni duke hedhur një vështrim në venat në kyçin tuaj. Nëse ato duken blu ose vjollcë, ju jeni me ton të ftohtë, ndërsa venat jeshile tregojnë lëkurë me ton të ngrohtë. Nëse nuk mund ta bëni këtë dallim ngjyre për venat tuaja, ka të ngjarë të keni nuanca neutrale.

Një metodë tjetër është të konsideroni se çfarë ngjyre bizhuteri ju duket më e mirë. A drejtoheni drejt bizhuterive prej argjendi apo ari? Nëse ari e plotëson më së miri tonin e lëkurës tuaj, ju jeni të ngrohtë, ndërsa dukeni bukur në ngjyrë argjendi tregon nuanca të ftohta. Nëse jeni një adhurues i barabartë i të dyjave, mund të keni nuanca neutrale.

  1. Testoni pudrën e lëngët në pjesën e preferuar të lëkurës

Pasi të keni identifikuar tonin dhe nuancat e lëkurës suaj, vazhdoni dhe shfletoni llojet e pudrave. Do të vini re se shumica e markave kanë një metodë për të zbërthyer si kategorinë e hijes ashtu edhe nëntonin për t'ju ndihmuar të gjeni përputhjen tuaj më të mirë. Për shembull, tonet e ngrohta shpesh përfaqësohen me një W, neutrale me një N dhe të ftohtë me një C.

Për shumë njerëz, një nga mënyrat më të sakta për të gjetur përputhjen tuaj është ta testoni atë në nofullën tuaj. Nofulla juaj ka tendencë të mos ketë skuqje që zonat e tjera të fytyrës janë të prirura, kështu që mund të jetë një vend i mrekullueshëm për të përcaktuar hijen tuaj. Sidoqoftë, nëse keni hiperpigmentim në nofullën tuaj, anashkaloni përputhjen e fondatinës në atë zonë dhe zgjidhni një zonë tjetër në fytyrën tuaj që mund të përputhet më mirë me ngjyrën tuaj të përgjithshme.


Burimi: L'Oréal

Previous post
Përfitimet e Niacinamidit për lëkurën
Next post
Sa shpesh duhet të përdorni një maskë flokësh?