7 këshilla për t'u kujdesur për flokët tuaj të gjatë dhe kaçurrelë
news

7 këshilla për t'u kujdesur për flokët tuaj të gjatë dhe kaçurrelë

Ashtu si kujdesi për lëkurën, kujdesi i duhur i flokëve varet nga shqetësimet tuaja specifike. Dhe kur keni flokë kaçurrela, kërcitja, thatësia dhe lëkundja janë ndoshta disa nga shqetësimet kryesore me të cilat merreni. Shtoni pak gjatësi kësaj dhe disa nga këto zhgënjime të flokëve me siguri do të përforcohen. Pra, nëse keni flokë të gjatë e kaçurrelë për të cilët dëshironi të kujdeseni më mirë për t'u siguruar që duken dhe ndihen më së miri, vazhdoni të lexoni sepse ne po ndajmë shtatë këshilla për t'u kujdesur për flokët tuaj.

1. Zgjidhni shampon e duhur

Deri tani, me siguri e dini se jo të gjitha shampot janë të njëjta. Disa janë të formuluara për flokë të trajtuar me ngjyra ndërsa të tjerat janë për flokë të thatë, të hollë etj. Për shkak se flokët kaçurrelë priren të jenë të prirur ndaj tharjes, është më mirë të zgjidhni një kondicioner hidratues të formuluar posaçërisht për flokët kaçurrelë. 

2. Trajtoni me kondicioner

Dyshja shampo dhe kondicioner janë formuluar për të punuar së bashku për të trajtuar shqetësimet e flokëve tuaj. Pra, pasi t'i keni larë flokët me shampo, ndiqni hapin tjetër me kondicioner.

3. Vendosni një maskë ushqyese në rutinën tuaj

Flokët kaçurrelë mund të jenë të prirur ndaj tharjes, dhe po ashtu edhe flokët e gjatë për shkak të stilimit të përsëritur me nxehtësi. Të kombinuara së bashku flokët tuaj mund të jenë jashtëzakonisht të thatë. Për të ndihmuar në zgjidhjen e kësaj, është një ide e shkëlqyeshme të përdorni një maskë hidratuese për flokët një herë në javë si pjesë e rutinës suaj të kujdesit për flokët.

4. Provoni larjen vetëm me kondicioner (co-washing) në mes të seancave të shampos

Larja e tepërt e flokëve mund të çojë në më shumë tharje. Por nëse mendoni se flokët tuaj kanë nevojë për një rifreskim ndërmjet seancave të larjes me shampo, kërkoni një balsam pastrues që mund ta përdorni për të freskuar flokët tuaj. Kondicionerët pastrues punojnë për të pastruar flokët tuaj pa agjentë të ashpër pastrimi që mund t'i zhveshin flokët dhe të çojnë në më shumë dehidratim.

5. Aplikoni një kondicioner Leave-in

Një çelës kryesor për të mbajtur kaçurrelat e gjata në gjendje të mirë është të aplikoni një kondicioner leave-in pas larjes së flokëve (Kondicioner i paraparë për t’u mos shpërlarë me ujë). Kjo do të ndihmojë në rihidratimin e fijeve për t'i parandaluar ato të duken dhe të ndjehen të thatë.

6. Krehni me gishtat tuaj

Ndonëse mund t'ju këshillojnë t'i krehni flokët me një krehër kur flokët janë të lagur, ta bësh atë me gishta shpesh është më e butë. Zbërthimi me gishta ju lejon të keni kontroll më të saktë që ndihmon për të shmangur sa më shumë thyerjen.

7. Përdorni mbrojtës ndaj nxehtësisë

Ndërsa kjo këshillë vlen për këdo që përdor nxehtësinë në flokët e tyre për të stiluar, është veçanërisht e rëndësishme për njerëzit me flokë të gjatë dhe kaçurrela. Stilimi i tepërt i nxehtësisë kontribuon në tharjen, dëmtimin dhe thyerjen 一 dhe nëse doni të mbani flokët tuaj të gjatë të duken të shëndetshëm, shmangia e dëmtimit është thelbësore.

 

Burimi: L'Oréal

Previous post
Çfarë është toniku i flokëve?
Next post
Mënyra e duhur për të pastruar një brushë flokësh