Çfarë është toniku i flokëve?
news

Çfarë është toniku i flokëve?

Ky produkt i nënvlerësuar mund t'i japë një nxitje të madhe ngjyrës së flokëve tuaj.

Pasi të ndryshoni ngjyrën e flokëve, mendja juaj ka të ngjarë të përqendrohet në modelin më të mirë të flokëve për të treguar dukjen e re, por duhet të mendoni gjithashtu se si të përditësoni rutinën tuaj të kujdesit të flokëve për të ruajtur atë ngjyrë. Dhe ndërkohë që mund të keni tashmë një regjim të kujdesit për flokët e trajtuar me ngjyrë, ka një gjë që mund t'i mungojë planit tuaj - një tonik për ngjyrën e flokëve.

Nëse jeni duke pyetur veten se çfarë është një tonik flokësh, si mund të përdoret për t'u ngjyrosur dhe si të përfitoni sa më shumë nga përdorimi i tij, vazhdoni të lexoni ndërsa ne zbërthejmë atë që duhet të dini.

Një tonik flokësh është një produkt që përdoret për flokët e trajtuar me ngjyrë për të neutralizuar çdo nuancë të padëshiruar dhe për të rritur performancën e ngjyrës së re të flokëve. Tonikët për flokët mund të vijnë në forma profesionale dhe në shtëpi, të tilla si shampo tonifikuese.

Çfarë bën toniku i flokëve?

Tonikët përdoren shpesh për të ndihmuar në neutralizimin e toneve të padëshiruara bronzi ose ngjyrave të ngrohta. Kjo është arsyeja pse biondet mund të jenë më të njohura me tonifikimin, pasi ngjyra e tyre ka tendencë të bëhet bronz apo kafe shumë lehtë.

Sigurisht, tonikët nuk janë të rezervuar vetëm për të luftuar bronzin. Nëse vërtet dëshironi të nxirrni në pah ngrohtësinë e flokëve tuaj ose të shtoni më shumë dimension dhe t'i jepni ngjyrës suaj një pamje natyrale, ka edhe tonerues për këtë. Një tonik mund të ndihmojë gjithashtu një stilist të arrijë një aplikim më të barabartë ose të shtojë një larje me ngjyrë të ndezur, pa i ngritur ose zbardhur flokët.

Si të përdorni tonik për flokët pas zbardhjes ose ngjyrosjes së flokëve

Ekzistojnë dy lloje të ndryshme të tonikëve të flokëve: tonikët e flokëve në sallon dhe tonikët e flokëve në shtëpi. Kur flokët tuaj janë të ngjyrosur në sallon, stilisti juaj shpesh do të përdorë një tonik flokësh në fijet tuaja pas ngjyrosjes.

Shumica e shampove tonifikuese përdoren njësoj si shampo të zakonshme, por ju mund t'i lini të qëndrojnë në flokët tuaja për disa minuta shtesë. Një nga ndryshimet e mëdha midis një shampo tonifikuese dhe një toniku në sallon është se shumëllojshmëria e tonikut të shampos zakonisht synohet të përdoret disa herë në javë, kundrejt tonikut që mund të merrni në sallon një herë në muaj.

Sa shpesh duhet t'i tonifikoni flokët?

Sa shpesh i tonifikoni flokët varet nga lloji i tonerit të flokëve që përdorni dhe sa shpesh flokët tuaj kanë tendencë të lidhen në mënyrë të kryqëzuar. Siç u përmend më lart, shamponat tonifikuese zakonisht synohen të përdoren disa herë në javë dhe tonerët profesionistë në sallon duhet të përdoren më rrallë, zakonisht rreth çdo gjashtë javë.

 

Burimi: L'Oréal

Previous post
Si të bëni Ballajazh në shtëpi për flokët me kaçurrela
Next post
7 këshilla për t'u kujdesur për flokët tuaj të gjatë dhe kaçurrelë