A duhet t'i lani flokët përpara se t'i lyeni?
news

A duhet t'i lani flokët përpara se t'i lyeni?

Nëse keni vendosur për një ngjyrë të re flokësh në shtëpi, me siguri po filloni të përgatisni punën tuaj të ngjyrosjes. Përpara se të shpërndani ngjyrën, është gjithmonë e rëndësishme të rishikoni të gjitha hapat e kompletit të ngjyrës në kuti në shtëpi, por ndërsa udhëzimet do të ndryshojnë në bazë të ngjyrës së flokëve, ka disa pyetje që mund të kenë nevojë të adresohen ende - duke filluar nga më të zakonshmet: A duhet t'i laj flokët para se t'i lyej?

A duhet t'i lani flokët përpara se t'i ngjyrosni?

Siç rezulton, shumica e ngjyrave të flokëve janë krijuar për të punuar më mirë në flokë që nuk janë larë. Kapërcimi i larjes lejon që vajrat të grumbullohen në skalpin tuaj, i cili nga ana tjetër ndihmon në mbrojtjen kundër acarimit që mund të shkaktohet nga ngjyra e flokëve. Pra, nëse jeni gati të ngjyrosni fijet tuaja dhe e gjeni veten duke pyetur, a është më mirë të lani flokët e pastër apo të ndotur, mbani në mend këtë.

Megjithatë, kjo nuk do të thotë që ju nuk mund të lyeni flokët e sapo larë - thjesht duhet të jeni të vetëdijshëm se flokët dhe skalpi juaj i pastër do të kenë më pak pengesë midis tyre dhe bojës.

Sa kohë duhet të prisni për të larë flokët pas ngjyrosjes?

Ndërsa ka informacione kontradiktore se sa gjatë duhet të prisni për t'i larë flokët pasi t'i lyeni, shumica e ekspertëve thonë se duhet të prisni rreth 24-48 orë pasi të keni lyer flokët për t'i larë, duke lënë kohë për grupin e ngjyrës së flokëve dhe për flokët.

 

Burimi: L'Oréal

Previous post
Çfarë është lëkura e kombinuar dhe si ta menaxhoni atë
Next post
Si të hiqni llakun nga thonjtë