Çfarë është saktësisht kujdesi natyral i lëkurës?
news

Çfarë është saktësisht kujdesi natyral i lëkurës?

Ju do të dëshironi ta lexoni këtë përpara se të hidhni jashtë të gjithë rutinën tuaj.

Sa i përket tendencave të kujdesit të lëkurës, duket se produktet tërësisht natyrale ose natyrale të kujdesit të lëkurës janë ende në krye të listës së tendencave më të mira kohët e fundit. Dhe meqë të gjithë po hidhen për të kaluar në formula që supozohen të jenë natyrale, mund t'ju bëjë të pyesni veten se cilat janë produktet natyrale të kujdesit të lëkurës në radhë të parë.

Çka janë produktet natyrale të kujdesit të lëkurës?

Pra, cilat janë produktet natyrale të kujdesit të lëkurës? Sipas Dr. Zeichner, termi nuk ka një përkufizim specifik ose të rregulluar dhe mund të ndryshojë nga një markë në tjetrën. Por, ata zakonisht kanë disa gjëra të përbashkëta.

“Në përgjithësi, produktet natyrale të kujdesit të lëkurës përmbajnë ekstrakte botanike dhe janë të formuluara pa ngjyra, aroma, parabene, sulfate ose silikone ciklike,” thotë ai. Ai gjithashtu vë në dukje se natyrale nuk do të thotë domosdoshmërisht pa kimikate (madje edhe uji është një kimikat), dhe ato nuk janë më të sigurta apo më efektive se produktet e tjera (jo natyrale).

Si përmbledhje, produktet natyrale të kujdesit të lëkurës janë një zgjedhje e shkëlqyer për dikë që kërkon të përdorë më shumë përbërës me bazë botanike në rutinën e tyre, sipas Dr. Zeichner. Por, meqenëse mënyra se si një markë e përkufizon "natyrale" mund të ndryshojë nga tjetra, i takon klientit të mbajë në dijeni se nga vijnë përbërësit në produktet e tyre.

Produktet më të mira me përbërës që rrjedhin në mënyrë natyrale

Me mësimin tuaj të ri për produktet e bukurisë natyrale, me siguri po pyesni se ku të filloni me përditësimin e rutinës tuaj për të prezantuar alternativa natyrale.

Për t'u konsideruar si natyrale, këta përbërës duhet të jenë të pandryshuar nga gjendja e tyre natyrore ose duhet t'i nënshtrohen përpunimit, duke ruajtur akoma më shumë se 50 për qind të strukturës molekulare nga burimi i tyre origjinal bimor ose mineral.


Burimi: L'Oréal

Previous post
Si të krijoni një rutinë të thjeshtë të kujdesit për trupin me 4 hapa
Next post
Çfarë i shkakton thinjat në flokë?