Çka është Detoksi i kokës
news

Çka është Detoksi i kokës

Detox-i është bërë ndoshta një nga fjalët më të mëdha të vitit, pavarësisht nëse i referohet miliona lëngjeve në treg që premtojnë të detoksifikojnë trupin tuaj, apo edhe detoksifikimit të mendjes përmes metodave të tilla si meditimi. Nëse ato janë në të vërtetë efektive apo jo, është e diskutueshme, por edhe ideja e detoksifikimit të diçkaje mund t'ju japë ndjesinë e një fillimi të ri dhe të freskët.

Nëse keni kërkuar të detoksifikoni diçka në jetën tuaj - por nuk dëshironi të shpenzoni para për një pastrim lëngu njëjavor ose një pushim shpirtëror - detoksifikimi i kokës mund të jetë i përsosur për ju. Ne gjithmonë themi se flokët e shëndetshëm fillojnë nga skalpi, apo jo? Vazhdoni të lexoni për të mësuar se çfarë saktësisht është detoksifikimi i kokës dhe se si mund të përfitojë shëndetin e përgjithshëm të flokëve.

Çfarë është detoksifikimi i kokës?

Ndërsa detoksifikimi i kokës mund të tingëllojë intensiv, në fakt është mjaft i thjeshtë, sipas dermatologut Dr. “Joshua Zeichner”, yndyra dhe grumbullimi i produkteve mund të ndodhin në lëkurën e kokës - dhe pastrimi i tij quhet detoksifikim.

Detoksifikimi i atij grumbullimi nuk është vetëm i dobishëm, por i nevojshëm për shëndetin e kokës sipas Zeichner. "Kur ndodh ndonjë grumbullim, ai jeton në folikulat tona të flokëve," thotë ai. “Kjo është nga vjen rritja e re e flokëve. Nëse ka ndonjë bllokim, kjo mund të parandalojë një gjeneratë të re flokësh.” Ai gjithashtu thotë se mos detoksifikimi mund të çojë në rënie të flokëve dhe probleme shëndetësore të kokës.

Si të detoksifikoni skalpin tuaj

Tani që e dini se detoksifikimi i kokës është çelësi për një skalp dhe flokë të shëndetshëm, mund të pyesni veten se si mund të filloni. Zeichner thotë se ka dy mënyra për të detoksifikuar – mund të përdorni produkte për pastrimin e kokës ose të pastroni manualisht grumbullimin.

Produktet specifike për lëkurën e kokës mund të jenë po aq efektive. Përdorni një duo shampo dhe kondicioner që janë të orientuara drejt detoksifikimit të kokës për të pastruar bllokimin.

Këto të dyja përmbajnë mentol dhe ekstrakt të gjetheve “neem” për të pastruar skalpin e kokës nga papastërtitë, grumbullimet dhe vaji, duke e lënë atë të ndjehet i freskët dhe i shëndetshëm.

Kur bëhet fjalë për atë se sa shpesh duhet të detoksifikoni lëkurën e kokës, ju rekomandojmë ta përdorni sistemin rreth dy herë në javë ose sa herë që mendoni se skalpi juaj ka nevojë për detoksifikim.


Burimi: L'Oréal

Previous post
Kjo rutinë do t'i mbajë buzët tuaja të hidratuara gjatë gjithë dimrit
Next post
Cilat janë vitaminat që ju duhen në produktet tuaja për kujdesin e flokëve?