Hidratues pa vaj për lëkurën e yndyrshme – Këshilla hidratuese
news

Hidratues pa vaj për lëkurën e yndyrshme – Këshilla hidratuese

Zbuloni hidratues pa vaj/pa yndyrë, krem kundër diellit dhe më shumë për lëkurën e yndyrshme. Mësoni bazat dhe këshillat e përdorimit të kremit të fytyrës për llojet e lëkurës me vaj.

Lëkura e yndyrshme mund të jetë zhgënjyese. Lëkura e yndyrshme zakonisht duket me shkëlqim dhe e yndyrshme dhe është e prirur ndaj akneve dhe puçrrave. Kur lëkura juaj duket e shndritshme dhe e yndyrshme, aplikimi i një kremi hidratues mund të duket jo e zakonshme, por hidratuesit për lëkurë të yndyrshme mund të jenë ende shumë të dobishëm. Mësoni se çfarë duhet të kërkoni në hidratuesin e fytyrës për lëkurën e yndyrshme.

Mitet për hidratuesin dhe këshillat hidratuese për lëkurën me yndyrë - A duhet vërtet të përdor një hidratues fytyre për lëkurën me yndyrë?

Një pjesë e zakonshme e këshillave (të vjetruara) për kujdesin e lëkurës që mund të keni marrë një herë e një kohë është mendimi se nëse keni lëkurë të yndyrshme dhe/ose puçrra, duhet të anashkaloni fare hidratuesin. Kjo mund t'ju bëjë të pyesni veten "a duhet të përdor një hidratues fytyre nëse kam lëkurë të yndyrshme?" Përgjigja është e thjeshtë dhe e qartë, po. Edhe nëse keni lëkurë të yndyrshme, hidratimi është i rëndësishëm për lëkurën tuaj. Disa produkte të synuara drejt llojeve më të yndyrshme të lëkurës që janë të dizajnuara dhe mund të thahen, gjë që e bën hidratimin edhe më të rëndësishëm.

Hidratues për lëkurë të yndyrshme

Kur bëhet fjalë për zgjedhjen e një hidratuesi për lëkurën e yndyrshme, zgjedhja e ndonjë hidratuesi të vjetër ose hidratuesi i synuar për lëkurë më të thatë mund t'ju lërë me lëkurë të shndritshme dhe të yndyrshme që ndihet e mbingarkuar.

Për llojet e lëkurës më të yndyrshme, zgjidhni një hidratues që synon shqetësimet tuaja specifike të lëkurës, si mpiksja ose plakja, por sigurohuni t'i kushtoni vëmendje të veçantë listës së përbërësve. Kur zgjidhni një hidratues për lëkurë të yndyrshme, së pari zgjidhni një variacion pa vaj. Ju gjithashtu mund të dëshironi të kërkoni një krem fytyre jo komedogjen, pasi ato janë të formuluara posaçërisht për të mos bllokuar poret.

Krem dielli për lëkurë të yndyrshme

Nëse keni lëkurë të yndyrshme, kremi kundër diellit mund të duket si një makth për ju. Vizionet e kundërta të kremit të bardhë të yndyrshëm të diellit që bllokojnë poret nuk janë diçka që tingëllon veçanërisht e këndshme për ata me lëkurë të yndyrshme. Megjithatë, kremi kundër diellit është një produkt që nuk duhet ta anashkaloni. Pavarësisht llojit të lëkurës tuaj, përdorni krem kundër diellit çdo ditë, edhe nëse keni lëkurë të yndyrshme. Çelësi për të zgjedhur një krem kundër diellit për lëkurën e yndyrshme është të lexoni me kujdes përbërësit dhe të zgjidhni atë që nuk është komedogjen dhe mundësisht pa vaj.


Burimi: Lancôme

Previous post
Si duhet të aplikoni kremin e syve
Next post
Facial Serums and The Skin Barrier