Si duhet të aplikoni kremin e syve
news

Si duhet të aplikoni kremin e syve

Ashtu si me të gjitha produktet e kujdesit të lëkurës, është e rëndësishme të përcaktoni se sa shpesh duhet të aplikoni kremin e syve. Nëse nën sytë tuaj janë të thatë, aplikoni kremin e syve si pjesë e rutinës suaj të mëngjesit dhe të natës. Nëse vëreni se zona juaj e syve bëhet e yndyrshme, është më mirë të aplikoni kremin e syve një herë në ditë. Por gjithmonë mbani mend se është e rëndësishme të lexoni udhëzimet në kremin specifik të syve që zgjidhni për të përcaktuar frekuencën më të mirë të aplikimit.

Kur duhet të aplikoni kremin e syve?

Rendi i aplikimit është kyçe kur bëhet fjalë për përdorimin e saktë të kremit të syve. Një mënyrë e thjeshtë për të përcaktuar rendin e duhur për produktet tuaja të kujdesit të lëkurës është të filloni me produktet që janë më të lëngshme ose më të lehta në konsistencë dhe të arrini konsistencën më të rëndë. Me këtë filozofi në mendje, kremi i syve duhet të aplikohet pas serumit dhe para kremit hidratues dhe SPF (në shumicën e rasteve).

Si të aplikoni kremin e syve

Pasi të keni përcaktuar se sa shpesh duhet të aplikoni kremin tuaj për sytë dhe në cilin hap të rutinës ta aplikoni atë, ndiqni këto hapa se si të aplikoni siç duhet produktin për kujdesin e lëkurës në zonën tuaj të syve.

Hapi 1. Kur bëhet fjalë për kremin e syve, pak është mjaftueshëm. Nëse aplikoni shumë, mund të shkaktojë mbingarkesë ose të kontribuojë në kokrra në zonën e poshtme të syrit. Merrni një sasi të vogël kremi për sytë me gishtin tuaj të unazës dhe vendoseni atë rreth kockës orbitale, nga këndi i brendshëm në atë të jashtëm të zonës suaj të syve.

Hapi 2. Fërkimi me kremin e syve mund të jetë i shpejtë dhe i lehtë, por në fakt mund të jetë shumë i ashpër për zonën e ndjeshme. Për shkak të asaj se sa delikate është lëkura rreth syve tuaj, është më mirë të aplikoni kremin e syve sa më butësisht të jetë e mundur. Pasi ta keni vendosur me pika, përdorni jastëkun e gishtit tuaj për të rrahur butësisht, në vend që ta fërkoni, kremin e syve për ta ndihmuar atë të përthithet.

Hapi 3. Prisni për rreth tre deri në pesë minuta që kremi juaj i syve të përthithet në lëkurën tuaj, pastaj vazhdoni me aplikimin e serumeve dhe kremit tuaj hidratues.


Burimi: L'Oréal

Previous post
Çfarë është një ampulë dhe si ta përdorni atë
Next post
Hidratues pa vaj për lëkurën e yndyrshme – Këshilla hidratuese