Koha më e mirë për të përdorur një pastrues fytyre
news

Koha më e mirë për të përdorur një pastrues fytyre

Nuk është sekret se pastrimi është hapi i parë në çdo rutinë efektive të kujdesit të lëkurës dhe një domosdoshmëri absolute për ta mbajtur lëkurën tuaj të shëndetshme dhe të gjallë. Por duke marrë parasysh se sa thelbësore është, shumë njerëz nuk e dinë se kur dhe sa shpesh duhet të pastrojnë lëkurën e tyre. Disa njerëz pastrojnë tej mase, ndërsa të tjerë priren të anashkalojnë pastrimin nëse nuk është pjesë e një dushi.

Më poshtë, ne po ndajmë atë që duhet të dini për sa shpesh duhet të pastroni, si dhe kohën më të mirë për të përdorur një pastrues fytyre.

Sa shpesh duhet të përdorni pastrues për fytyrën tuaj?

Ndërsa lëkura e të gjithëve është e ndryshme dhe shqetësimet tuaja unike të lëkurës luajnë një rol në përcaktimin e kësaj, Akademia Amerikane e Dermatologjisë (AAD) rekomandon që të pastroni fytyrën dy herë në ditë. Sidoqoftë, kjo mund të ndryshojë pak në varësi të aktiviteteve në të cilat mund të merrni pjesë - të cilat po i shpjegojmë më poshtë.

Kur duhet të përdorni një pastrues fytyre?

Njerëzit shpesh pyesin nëse duhet të përdorin pastrimin në mëngjes apo në mbrëmje, dhe sipas AAD, përgjigja është të dyja. Pastrimi në mëngjes është i rëndësishëm sepse pastron lëkurën nga yndyra e tepërt dhe papastërtitë që grumbullohen gjatë gjumit, dhe pastrimi gjatë natës është i rëndësishëm sepse siguron që lëkura të pastrohet nga grimi, vaji dhe papastërtitë që nga dita.

Dhe ndërsa pastrimi një herë në mëngjes dhe një herë në mbrëmje është sasia e rekomanduar nga AAD, ata gjithashtu thonë se pastrimi i lëkurës pas djersitjes është gjithashtu i rëndësishëm. Djersa mund të jetë irrituese për lëkurën, kështu që pastrimi i saj sa më shpejt që të mundeni është mënyra më e mirë për të parandaluar irritimet si puçrrat, skuqjen dhe kruajtjen.

Ashtu si djersa mund të irritojë lëkurën, po ashtu edhe uji i kripur dhe klori. Ato të dyja mund të thahen në lëkurë dhe çdo gjë që është në ujë – mendoni ndotjen, kafshët, kimikatet – mund të kontribuojnë në acarim. Pra, sigurohuni që të përdorni një pastrues të fytyrës pas notit.

Së fundmi, do të dëshironi të pastroni fytyrën tuaj në dush, veçanërisht nëse jeni duke larë flokët. Shampo dhe balsam transferohen nga flokët në lëkurë gjatë aplikimit dhe shpëlarjes së tyre, dhe ato nuk janë të formuluara për lëkurën, që do të thotë se duhet të pastrohen pasi të ketë përfunduar rutina juaj e kujdesit për flokët në dush.

Pra, për shumicën e njerëzve dy herë në ditë do të jetë pika perfekte, por do të ketë përjashtime. Nëse stërviteni vazhdimisht, mund të zbuloni se pastrimi më shpesh është i nevojshëm për ju.


Burimi: L'Oréal

Previous post
Sa shpesh duhet të lani flokët e dëmtuar
Next post
7 këshilla për parandalimin e rrudhave në ballë