Lëkurë me shkëlqim perfekt
news

Lëkurë me shkëlqim perfekt

Ndiqni këto nëntë këshilla për t'ju ndihmuar të arrini lëkurë me shkëlqim.

  • Përdorni një pastrues eksfoliues

Eksfolimi i lëkurës tuaj për të përmirësuar strukturën dhe për të hequr qelizat e vdekura të lëkurës në nivelin e sipërfaqes është tepër e rëndësishme kur kërkoni të arrini lëkurë rrezatuese, sepse siguron që qelizat e reja, të gjalla të lëkurës të jenë të dukshme.

  • Provoni Acid Glikolik

Rutina e eksfolimit është thelbësore kur dëshironi një shkëlqim natyral dhe nuk ka përbërës më të mirë për këtë sesa një acid alfa hidroksi (AHA), si acidi glikolik. Acidi glikolik pastron qelizat e vdekura të lëkurës për të synuar tonin e pabarabartë të lëkurës, njollat e errëta dhe linjat e holla.

  • Hidratoni gjithmonë lëkurën tuaj

Duhet të kuptohet që hidratimi i lëkurës është i një rëndësie të madhe kur përpiqeni të arrini lëkurë të shndritshme dhe të gjallë. Hidratimi ndihmon për të korrigjuar shqetësimet e kujdesit të lëkurës, si njollat e thata dhe dehidrimi, problemet e zakonshme me të cilat përballen shumica e llojeve të lëkurës.

  • Kërkoni një serum me acid hialuronik

Nëse po kërkoni të krijoni lëkurë me shkëlqim me rutinën tuaj të kujdesit të lëkurës, merrni parasysh përdorimin e një serumi fytyre të mbushur me acid hialuronik.

  • Asnjëherë mos e anashkaloni SPF

Lëkura e djegur nuk është aspak e përsosur. Për të siguruar që pamja juaj të jetë gjithmonë e mbrojtur nga rrezet UVA dhe UVB të diellit, plotësoni gjithmonë rutinën tuaj të mëngjesit të kujdesit ndaj lëkurës me SPF.

Burimi: L'Oréal

Previous post
A ndikon ushqimi në flokët, lëkurën dhe thonjtë tuaj?
Next post
Pse duhet të përdorni krem kundër diellit edhe në stinët e tjera përveç verës?