Rënia e flokëve Post Covid: A është rënia e flokëve një efekt anësor i Covid-it?
news

Rënia e flokëve Post Covid: A është rënia e flokëve një efekt anësor i Covid-it?

A e dini se rënia e flokëve pas Covid është një gjë e vërtetë? Muaj pas rikuperimit nga Covid-19, shumë njerëz zbulojnë se flokët e tyre janë më të hollë se kurrë. Por nëse kemi mësuar diçka nga pandemia, është të presim të papriturën.

Shumë njerëz përjetojnë ndryshime në trupin e tyre pas Covid, duke përfshirë një temperaturë të lartë. Disa muaj pasi kanë ethe ose shërohen nga sëmundja, shumë njerëz shohin rënie të dukshme të flokëve.

Vazhdoni të lexoni për shkencën prapa pse ndodh kjo dhe si të ndaloni rënien e flokëve pas Covid.

A SHKAKTON COVID RËNJEN E FLOKËVE?

A lidhet Covid me rënien e flokëve? Po. Fatkeqësisht, post Covid është i lidhur me rënien e flokëve në disa raste.

Edhe pse rënia e rregullt e flokëve është rreth 100 qime në ditë, një cikël rritjeje normale dhe të shëndetshme do të thotë që ju nuk humbni shumë flokë menjëherë, duke i lejuar flokët tuaj të qëndrojnë me trashësi dhe densitet të njëjtë.

Kjo rënie e flokëve mund të zgjasë për gjashtë deri në nëntë muaj përpara se të ndalojë përfundimisht, duke i lënë flokët tuaj të hollë dhe vetëbesimin tuaj të dëmtuar.

Pyesni veten se si të ndaloni rënien e flokëve pas Covid? Së pari, ne duhet të kuptojmë pse ndodh kjo.

PSE NDODH RËNJA E FLOKËVE NGA POST-COVID?

  1. Stresi

Edhe pse humbja e flokëve pas Covid-it është një fenomen mjaft i ri, ekspertët sugjerojnë se shumë sëmundje dhe çështje kronike shëndetësore mund të ndikojnë në shëndetin tuaj. Stresi që vjen nga ndonjë prej këtyre infeksioneve është shkaku numër një i tendosjes në gjëndrat tuaja të flokëve.

  1. Inflamacioni

Për shkak të ndikimit të Covid-19 në organet vitale të trupit, mund të ketë një nivel të lartë inflamacioni të pranishëm në trup. Kjo mund të ndërpresë rritjen e gjëndrave të flokëve në lëkurën e kokës, duke bërë që flokët të bien tepër.

  1. Imuniteti

Ndërsa trupi juaj fokusohet në dëmtimin e shkaktuar nga virusi, kjo mund të shkaktojë një imunitet më të dobët së bashku me mangësi ushqyese. Ky është shkaku përfundimtar i rënies së tepërt të flokëve.

SI TA NDALENI RËNJEN E FLOKËVE PAS COVID

Kur bëhet fjalë për mbështetjen e rritjes së flokëve, është e rëndësishme të kujdeseni për flokët tuaj, nga rrënja në majë. Këtu janë këshillat tona të preferuara për menaxhimin e rënies së flokëve pas Covid:

1. Trajtimet e flokëve

Trajtimet e flokëve siç janë serumet, janë formuluar për të nxitur rritjen nga skalpi dhe potencialisht mund t'i trashin flokët tuaj, duke siguruar volum dhe dendësi. Mbështetja e rritjes së flokëve direkt nga rrënjët mund të zvogëlojë humbjen e tepërt të flokëve, duke lejuar flokë më të trashë dhe më të gjatë. Duke aplikuar në flokë një herë në ditë, serumet e flokëve janë ideale për të nxitur rritjen e flokëve për flokë më të plotë.

2. Vitaminat e flokëve

Vitaminat e flokëve mund të mbështesin rritjen e flokëve, duke rritur forcën e flokëve tuaj në përgjithësi, duke reduktuar thyerjen. Vitaminat e flokëve sigurojnë ri-rritje të shëndetshme të flokëve. Antioksidantët ndihmojnë në forcimin e folikulave nga rrënja, ndërsa biotina dhe vitaminat e tjera ndihmojnë në përshpejtimin e procesit të rritjes së flokëve.

3. Stilim pa nxehtësi

Shmangia e nxehtësisë së tepërt kur stiloni flokët tuaj është një domosdoshmëri për t'i dhënë flokëve tuaj një pushim të merituar dhe për të siguruar që flokët tuaj të qëndrojnë sa më të shëndetshëm.

4. Serumet e vetullave

Një metodë e provuar për rikthimin në jetë të vetullave të holluara është përdorimi i rregullt i një serumi për vetullat

5. Serume për qerpikët

Përdorimi i një serumi për qerpikët është një mënyrë e mahnitshme për të rifreskuar qerpikët tuaj.

 

Burimi: UKLash

Previous post
Veganuary 2023: Kujdesi vegan i lëkurës që ju nevojitet
Next post
Si të rregulloni thonjtë e verdhë dhe të njollosur