Si të identifikoni formën e buzëve tuaja
news

Si të identifikoni formën e buzëve tuaja

Buzët tuaja janë një nga tiparet më të dallueshme në fytyrën tuaj. Identifikimi i formës suaj të buzëve mund t'ju ndihmojë të zbuloni mënyra të reja dhe të këndshme për të përdorur lloje të ndryshme buzëkuqi dhe shkëlqyes për të theksuar mpiksjen tuaj natyrale dhe madje për të përmirësuar pamjen tuaj të grimit.


Cila është forma ime e buzëve?

Merrni një pasqyrë dhe shikoni me të vërtetë formën e buzëve tuaja. A është buza juaj e sipërme më e plotë se buza e poshtme? Buzët e plota priren të jenë forma më e zakonshme që përfshin volumin simetrik në buzën e sipërme dhe të poshtme, ndërsa një hark i përcaktuar ose buzët në formë zemre janë të rralla dhe më të vështira për t'u gjetur. 1. Buzë të plota

Buzët e plota janë forma më e zakonshme dhe zakonisht përcaktohen nga buzët që janë po aq të trasha në pjesën e sipërme dhe të poshtme. Kjo formë është e lehtë për t'u theksuar dhe duket e mrekullueshme me pamje të theksuara të buzëkuqit.

2. Buzë të sipërme të trashë

Kjo formë buzësh identifikohet nga një buzë e sipërme që është më e plotë ose më e madhe se buza e poshtme. Për t'i dhënë njëfarë përkufizimi formës së buzëve tuaja.

3. Buzë të gjera

Buzët e gjera zakonisht janë më të gjata se sa janë të plota dhe shtrihen nga faqja në faqe për të krijuar buzëqeshjen tuaj të veçantë.

4. Buzë të rrumbullakëta

Ato me buzë që kanë pothuajse të njëjtën gjerësi dhe lartësi, të kompletuara me buzë të rrumbullakosura, konsiderohen të kenë një formë buzësh të rrumbullakët. Ndërkohë që nuk do të keni nevojë për ndihmë në departamentin e plotësisë, mund të përdorni një laps buzësh për t'i shtuar pak gjerësi.

5. Buzë të holla

Buzët që kanë më pak volum dhe janë natyralisht të holla konsiderohen të kenë një formë të hollë. Për të theksuar buzët e holla, mund të përdorni një laps buzësh për të mbivendosur pak buzët për t'i bërë ato të duken më të plota.

6. Buzët në formë zemre

Buzët në formë zemre zakonisht kanë një hark të theksuar sipër, me një buzë të poshtme më të mprehtë. Për të theksuar buzën tuaj të përcaktuar të sipërme, është aq e lehtë sa të ndiqni formën tuaj natyrale të buzëve me laps  dhe t'i shtoni harkut tuaj një ngjyrim theksues.

Si të kujdeseni për buzët tuaja

Pavarësisht nga forma e buzëve tuaja, buzët e çara nuk janë kurrë një pamje e mirë. Përpara se të përdorni çdo lloj buzëkuqi, laps ose shkëlqyes, përdorni një peshqir të lagur ose një pastrues buzësh për të eksfoluar lehtë buzët tuaja dhe për të hequr çdo lëkurë të vdekur. Vazhdoni me një balsam hidratues për buzët dhe lëreni të përthithet për disa minuta për të rihidratuar mykun tuaj përpara se të aplikoni ndonjë produkt me ngjyrë buzësh.

Burimi: L'Oréal

Previous post
A duhet të drejtoni flokët e lagur?
Next post
Si të kujdeseni për lëkurën e thatë në dimër - rutina dimërore e kujdesit për lëkurën