Si të kujdeseni për lëkurën e thatë në dimër - rutina dimërore e kujdesit për lëkurën
news

Si të kujdeseni për lëkurën e thatë në dimër - rutina dimërore e kujdesit për lëkurën

Kur moti bëhet i ftohtë, lëkura juaj mund të fillojë të ndihet e thatë, e ashpër ose e krisur; madje mund të keni kruarje të lëkurës. Lëkura e thatë në dimër mund të ndodhë edhe nëse nuk keni domosdoshmërisht një lloj lëkure të thatë; kur ky rast, është kryesisht për shkak të mjedisit, dhe zakonisht vetëm i përkohshëm. Megjithatë, nuk është asgjë që disa rregullime në rutinën tuaj të kujdesit të lëkurës, si dhe një hidratues i mirë i fytyrës, nuk mund të ndihmojnë. Ja një vështrim më i afërt se si dhe pse lëkura e thatë në dimër është kaq e zakonshme - dhe çfarë mund të bëni për këtë.

Si çon dimri në lëkurë të thatë

Nuk jeni vetëm ju - lëkura me të vërtetë thahet në dimër. Kombinimi i temperaturave të ftohta dhe lagështisë së ulët në ajër është zbuluar se ndikon në barrierën e lëkurës, duke kompromentuar funksionin e barrierës së lëkurës dhe madje duke shkaktuar stres në lëkurë.

Kur barriera e lëkurës nuk funksionon siç duhet - siç është rasti në motin e dimrit - kjo mund të çojë në lëkurë të thatë ose të dehidruar. Lëkura e thatë në dimër mund të duket e ashpër, ose e krisur, dhe mund të keni lëkurë të shtrënguar ose kruarje. Thatësia gjithashtu mund të bëjë që linjat e imëta dhe rrudhat të duken më të dukshme.

Çfarë duhet të kërkoni në një hidratues fytyre për dimër

Ekzistojnë dy lloje përbërësish që duhen kërkuar në një hidratues. Të parët janë humectants. Humectants janë përbërës që tërheqin dhe mbajnë ujin në lëkurë, i cili mund të ngopet dhe hidratohet nga brenda jashtë. Këto përfshijnë acidin hialuronik dhe glicerinë. Acidi hialuronik prodhohet natyrshëm nga lëkura, por nivelet e tij bien me kalimin e kohës për shkak të një kombinimi të moshës dhe dëmtimit nga dielli. Kjo mund të çojë në humbjen e elasticitetit dhe hidratimit, kjo është arsyeja pse përfshirja e një serumi ose hidratuesi të Acidit Hialuronik në dimër është veçanërisht e dobishme për ata që përjetojnë lëkurë të thatë.

Më pas, janë zbutësit tuaj – të cilët zakonisht përbëhen nga acide yndyrore dhe lipide, si gjalpi “Shea” dhe vaji i kokosit, hidratimi dhe lëkura e lëmuar në të kundërt ndjehet e butë dhe e lëmuar në prekje – të cilat nga ana tjetër mund ta bëjnë atë të duket më rrezatuese.

Si të hidratoni lëkurën e thatë në dimër

Rutina juaj e kujdesit të lëkurës duhet të pasqyrojë qëllimin tuaj për të hidratuar siç duhet lëkurën e thatë në dimër. Pra, një hidratues i mirë i fytyrës duhet të jetë i panegociueshëm në dimër dhe duhet ta aplikoni menjëherë pas pastrimit. Merrni parasysh shtresimin e hidratimit nëpërmjet produkteve të kujdesit të lëkurës gjatë gjithë rutinës suaj të kujdesit të lëkurës, duke filluar me pastruesin.

 

Burimi: Lancôme

Previous post
Si të identifikoni formën e buzëve tuaja
Next post
Cili është dallimi midis një serumi dhe vaji për flokët?