Cili është dallimi midis një serumi dhe vaji për flokët?
news

Cili është dallimi midis një serumi dhe vaji për flokët?

Të gjithë thonë se fijet tuaja kanë nevojë për më shumë sesa thjesht shampo dhe balsam. Dhe sigurisht, ju jeni të hapur ndaj rekomandimeve për të zgjeruar rutinën tuaj të kujdesit për flokët, por do të ishte e dobishme nëse do të dinit se cilat produkte të përdorni. Kjo bëhet më sfiduese nga fakti se disa produkte duken sikur mund të jenë e njëjta gjë. Merrni serumet e flokëve dhe vajrat e flokëve, për shembull. Shpesh na pyesin nëse të dyja janë të këmbyeshme ose nëse ju duhen të dyja.

A është një serum flokësh i njëjtë me një vaj?

Së pari, le të sqarojmë diçka: një serum flokësh dhe një vaj nuk janë njësoj. Ato janë të dyja produkte për kujdesin e flokëve dhe përdoren shpesh për flokë të thatë.

Serumet e flokëve: Serumi i flokëve është një trajtim i synuar për kujdesin e flokëve që ka një formulë të lëngshme. Mund të jetë një krem i lehtë ose të ketë një strukturë pothuajse të ngjashme me ujin. Në këtë mënyrë, serumet e flokëve janë të ngjashëm me serumet e fytyrës. Ndërsa ka shumë serume hidratuese të flokëve për fijet e thata, ka gjithashtu mundësi për të trajtuar shqetësime të ndryshme të flokëve.

Vajrat e flokëve: Vajrat dhe serumet kanë shumë ngjashmëri, por ndryshimi është i thjeshtë. Një vaj flokësh ka një formulë me bazë vaji. Vaji i arganit, vaji i kokosit, vaji i ullirit dhe vaji i jojobës janë të gjithë përbërës të njohur. Ju mund të gjeni se një vaj flokësh është formuluar pothuajse tërësisht me një nga këta përbërës me bazë bimore ose mund të përbëhet nga një përzierje vajrash të ndryshëm. Shumica e vajrave të flokëve janë të destinuara për të ushqyer flokët, për të rritur shkëlqimin ose për të riparuar dëmtimet. Një vaj mund të përdoret gjithashtu për të bllokuar lagështinë e siguruar nga produkte të tjera për kujdesin e flokëve.

Kur duhet të aplikoni një serum ose vaj për flokët?

Rregullat se si të përdorni një serum flokësh, një vaj ose një produkt të kombinuar janë pothuajse të njëjta. Ju do të merrni disa pika nga formula juaj e zgjedhur (dy deri në tre pika janë të mjaftueshme) dhe do t'i përdorni ato në flokë të lagur ose të thatë nga gjatësia e mesme deri tek majat. Ju dëshironi të shmangni rrënjët tuaja pasi ato mund të duken të yndyrshme. Aplikojeni në flokë të lagur pas dushit si trajtim ose përdorni në flokë të thatë si një prekje përfundimtare për të rritur shkëlqimin për çdo model flokësh.

 

Burimi: L'Oréal

Previous post
Si të kujdeseni për lëkurën e thatë në dimër - rutina dimërore e kujdesit për lëkurën
Next post
Çfarë është lëkura e kombinuar dhe si ta menaxhoni atë