Çfarë është toneri i flokëve?
news

Çfarë është toneri i flokëve?

Pasi të ndryshoni ngjyrën e flokëve, mendja juaj ka të ngjarë të përqendrohet në modelin më të mirë të flokëve për të treguar stilin të ri, por duhet të mendoni gjithashtu se si të përditësoni rutinën tuaj të kujdesit të flokëve për të ruajtur atë ngjyrë të re. Dhe ndërkohë që mund të keni tashmë një regjim të kujdesit për flokët e trajtuar me ngjyrë, ka një gjë që mund t'i mungojë planit tuaj - një toner për ngjyrën e flokëve.

Nëse jeni duke pyetur veten se çfarë është një toner flokësh, si mund të përdoret dhe si të përfitoni sa më shumë nga përdorimi i tij, vazhdoni të lexoni ndërsa ne zbërthejmë atë që duhet të dini.

Çfarë është toneri i flokëve?

Një toner flokësh është një produkt që përdoret për flokët e trajtuar me ngjyrë për të neutralizuar çdo nuancë të padëshiruar dhe për të rritur ngjyrën e re të flokëve. Tonerët për flokët mund të vijnë në forma profesionale dhe për përdorim në shtëpi, të tilla si shampo tonifikuese.

Çfarë bënë toneri i flokëve?

Tonerët përdoren shpesh për të ndihmuar në neutralizimin e toneve të padëshiruara bronz ose të ngrohta. Kjo është arsyeja pse biondet mund të jenë më të njohura me tonifikimin, pasi ngjyra e tyre ka tendencë të bëhet bronze shumë lehtë.

Sigurisht, tonerët nuk janë të rezervuar vetëm për të luftuar bronzin. Nëse vërtet dëshironi të nxirrni në pah ngrohtësinë në flokët tuaj ose të shtoni më shumë dimension dhe t'i jepni ngjyrës suaj një pamje natyrale, ka toner për këtë. Një toner mund të ndihmojë gjithashtu një stilist të arrijë një aplikim më të barabartë ose të shtojë një larje me ngjyrë të ndezur pa i zbardhur flokët me zbardhues.

Si të përdorni tonik për flokët pas zbardhjes ose ngjyrosjes së flokëve?

Ekzistojnë dy lloje të ndryshme të tonerëve të flokëve: tonerët e flokëve për përdorim profesional dhe tonerët e flokëve për përdorim në shtëpi. Kur flokët tuaj janë të ngjyrosur në sallon, stilisti juaj shpesh do të përdorë një tonik flokësh pas ngjyrosjes.

Lloji i dytë i tonerit të flokëve që përmendëm më herët, toneri për përdorim në shtëpi, përfshihet në linja të ndryshme të kujdesit të flokëve, duke përfshirë shampo dhe balsam tonifikues. Ju ndoshta keni dëgjuar për shampon argjendi, blu dhe vjollcë, të cilat janë lloje të njohura të produkteve për tonifikimin e flokëve në shtëpi. Këto mund të përdoren për tonifikimin e flokëve në shtëpi për të ruajtur një ngjyrë pa bronz dhe për të ndriçuar flokët tuaj.

Shumica e shampove tonifikuese përdoren njësoj si shampo të zakonshme, por ju mund t'i lini të qëndrojnë në flokë për disa minuta shtesë. Një nga ndryshimet e mëdha midis një shampo tonifikuese dhe një toneri në sallon është se shumëllojshmëria e tonerit të shampos zakonisht synohet të përdoret disa herë në javë, kundrejt tonerit që mund të merrni në sallon një herë në muaj.

Ekzistojnë gjithashtu opsione të ndryshme për tonifikimin e flokëve, duke përfshirë tonerin e përzier me zbardhues ose tonerin në formë spreji për flokë. Spreji përmirëson ngjyrën e flokëve dhe i kondicionon thellë në një hap, gjithashtu mund të përdoret në ngjyrën tuaj natyrale të flokëve, ose kur flokët e trajtuar me ngjyrë fillojnë të zbehen.

Burimi: Lorealparisusa.com

Postimi i vjetër
Çfarë është një trajtim me keratin?
Postimi i ri
5 mënyra për të reduktuar pamjen e qeskave nën sy me grim