A duhet të drejtoni flokët e lagur?
news

A duhet të drejtoni flokët e lagur?

Nëse i keni drejtuar ndonjëherë flokët e lagur, nuk është diçka që e harroni lehtë.
Kërcitja e flokëve ngjall padyshim panik dhe mund të çojë në dëmtime serioze të flokëve. Nëse kjo tingëllon shumë si një hekur i rrafshët i lagësht në të thatë nga vitet tuaja të adoleshencës në vitet e vona, ja që ta lini atë në të kaluarën dhe të mos shikoni prapa.


Sot, mjetet e stilimit nga lagësht në të thatë kanë kaluar nëpër përmirësime serioze, kështu që ju keni më shumë opsione (dhe më pak të dëmshme) kur bëhet fjalë për rregullimin e flokëve tuaj të lagur. Pra, gjithmonë do të ketë masa paraprake që dëshironi të merrni kur aplikoni nxehtësi në flokët tuaj, veçanërisht kur janë të lagur. Lexoni më tej ndërsa tregojmë pse hekurosja e flokëve të lagur nuk është ideja më e mirë, plus, këshilla për drejtimin e flokëve të lagur në mënyrën e duhur.

A është në rregull nëse drejtojmë flokët sa janë të lagura?

Përdorimi i një hekuri të sheshtë nëpër flokët tuaj të thatë është mjaft i dëmshëm, duke çuar shpesh në majat e ndara, thyerjen dhe hollimin e flokëve kur e teproni. Flokët tuaj janë në gjendjen e tyre më të brishtë kur janë të lagur, kështu që ju mund të imagjinoni dëmin që mund të shkaktojë drejtimi i flokëve të lagur me një drejtuese normale. Nëse nuk mundeni, mendoni për thyerjen e rëndë të flokëve dhe potencialisht edhe djegien e flokëve.


Përdorimi i një hekuri normal të sheshtë për të drejtuar flokët e lagur duhet të shmanget me çdo kusht. Edhe nëse flokët tuaj janë pak të lagur, fijet tuaja janë ende në rrezik për dëmtim intensiv. Në fund të fundit, e vetmja herë kur duhet të merrni një hekur të sheshtë për të stiluar flokët tuaj është kur janë 100 për qind të thata.


Ju mund të jeni duke menduar, “Po tharëset me ajër? Ato përdoren në flokë të lagur.” Dhe kjo është e vërtetë, por kur i thani flokët, ajri i nxehtë fryhet mbi fijet tuaja për t'i tharë ato në distancë. Kur përdorni një hekur tradicional të sheshtë në flokë të lagur apo edhe të njomë, flokët tuaj mbërthehen midis pjatave super të nxehta që thajnë dhe formësojnë flokët tuaj në pak sekonda. Kjo mund të shkaktojë edhe më shumë dëme në flokët tuaj.

Mënyra e duhur si të drejtojmë flokët e lagur

Një mënyrë e thjeshtë për t'i stiluar flokët tuaj të lagur drejt është me një tharëse flokësh, dhe një brushë të madhe të rrumbullakët. Ndërsa e thani flokun, kthejeni brushën dhe punoni ngadalë përgjatë gjatësisë së flokëve tuaj, duke rrotulluar brushën për të siguruar që çdo fije të jetë e thatë dhe e lëmuar.

Burimi: L'Oreal Paris

Postimi i vjetër
Si të pastroni siç duhet brushat dhe blenderët e grimit
Postimi i ri
Si të identifikoni formën e buzëve tuaja