A është Primer i njëjtë si hidratuesi?
news

A është Primer i njëjtë si hidratuesi?

Besoni apo jo, zakonisht besohet se primeri dhe hidratuesi janë një dhe i njëjtë ose se njëri mund të zëvendësojë tjetrin. Megjithatë, të dyja këto produkte kanë dallime dhe qëllime kryesore për lëkurën tuaj.

Primer është një produkt i krijuar për t'i dhënë grimit tuaj një bazë të barabartë për një aplikim të butë dhe për ta ndihmuar atë të zgjasë më gjatë. Mënyra më e mirë për të menduar për primerin është si një pengesë për lëkurën dhe produktet tuaja të grimit.

Nga ana tjetër, hidratuesi është një produkt për kujdesin e lëkurës që është formuluar për të hidratuar lëkurën tuaj. Ashtu si primerët, hidratuesit vijnë në një mori formulash të dizajnuara posaçërisht për lloje të ndryshme lëkure. Pavarësisht nëse yndyra e tepërt, lëkura e thatë ose një çehre me pamje të shurdhër është shqetësimi juaj për kujdesin e lëkurës, një hidratues ofron sasinë e duhur të ushqimit dhe mund të trajtojë çështje të tjera në proces.

Ju mund të jeni duke menduar, atëherë po në lidhje me primerët hidratues? Të njohura për përdorimin e shumëfishtë, këto funksionojnë për t'i dhënë lëkurës një nxitje shtesë hidratimi ndërsa përgatit fytyrën tuaj për aplikimin tuaj të grimit. Ato zakonisht përdoren nga ata me lëkurë super të thatë që kanë probleme me grimin duke tërhequr vëmendjen ndaj njollave të tyre të thata. Por, primeri hidratues nuk ka për qëllim të zëvendësojë kremin tuaj hidratues. Mendoni si lagështi shtesë, jo si burimi i vetëm i lagështisë që i nevojitet lëkurës suaj.


Burimi: L'Oréal

Postimi i vjetër
Si në Paris, Romë, Milano... radhë të gjata para studiove të Passion!
Postimi i ri
Çfarë bën pudra e lëngët?