Cilat janë vitaminat që ju duhen në produktet tuaja për kujdesin e flokëve?
news

Cilat janë vitaminat që ju duhen në produktet tuaja për kujdesin e flokëve?

Në këtë pikë, ka të ngjarë të keni hasur në vitamina për flokët që reklamohen në burimet tuaja në rrjetet sociale.

Cilat vitamina gjenden në produktet e flokëve?

Nëse doni të dini më shumë rreth vitaminave që mund të vini re në produktet tuaja të flokëve, ne ju kemi mbuluar. Zbuloni se si produktet e formuluara me vitamina për flokët mund të ndihmojnë në përmirësimin e pamjes së fijeve tuaja.

VITAMINA E FLOKËVE #1: B3 (NIACIN)

Vitamina B3 njihet gjithashtu si niacin ose niacinamide, nëse jeni duke kontrolluar etiketën në produktet tuaja për flokët. Një studim nga Qendra Kombëtare për Informacionin e Bioteknologjisë (NCBI) testoi aplikimin topik të dy derivateve të niacinës - nikotinatit oktil dhe nikotinatit tetradecil - dhe zbuloi se këto derivate demonstruan një rritje të konsiderueshme në shfaqjen e plotësisë së flokëve në alopecinë femërore.

Përveç mbushjes së flokëve, një studim tjetër nga NCBI zbuloi se një teknologji e lënë pas dore që përmban niacinamide rezultoi në rritjen e elasticitetit të flokëve dhe një aftësi më të mirë për t'i bërë ballë forcës pa u thyer.

VITAMINA E FLOKËVE #2: B5 (ACID PANTOTENIK)

E quajtur edhe panthenol ose acid pantotenik, vitamina B5 është një tjetër vitaminë e flokëve që vlen të përmendet. Sipas NCBI, acidi pantotenik është studiuar për aftësinë e tij për të ndihmuar në parandalimin e thinjjes së hershme të flokëve, për të rivendosur ngjyrën natyrale të flokëve, për të inkurajuar rritjen e duhur të flokëve dhe për t'i dhënë hidratim flokëve.

VITAMINA E FLOKËVE #3: B9 (ACID FOLIK)

Një tjetër vitaminë B, B9 (e quajtur edhe folate ose acid folik) është gjithashtu një vitaminë kyçe e flokëve. Folatet ndihmojnë në stimulimin e qelizave të gjëndrës së flokëve dhe rregullimin e funksionit të gjëndrës së sebumit, sipas NCBI.

VITAMINA E FLOKËVE #4: VITAMINA E

Tjetra në listën tuaj të vitaminave të flokëve është vitamina E - më konkretisht, tokoferoli, i cili është pjesë e familjes së vitaminës E. Sipas një studimi të NCBI, kjo lloj vitamine E gjendet në vajin e arganit maroken, i cili njihet për aftësinë e tij për të mbajtur flokët të hidratuar.


Burimi: L'Oréal

Postimi i vjetër
Çka është Detoksi i kokës
Postimi i ri
Përfitimet e shamponit micellar