Efektet e Keratinës
news

Efektet e Keratinës

Keratina është lloji i proteinës që përbën flokët, lëkurën dhe thonjtë tuaj. Keratina gjithashtu mund të gjendet në organet dhe gjëndrat tuaja të brendshme. Keratina është një proteinë mbrojtëse, më pak e prirur ndaj gërvishtjeve ose grisjes se llojet e tjera të qelizave që trupi juaj prodhon.

Keratina mund të merret nga pendët, brirët dhe leshi i kafshëve të ndryshme dhe të përdoret si një përbërës në kozmetikën e flokëve. Meqenëse keratina është blloku strukturor i ndërtimit të flokëve tuaj, disa njerëz besojnë se suplementet, produktet dhe trajtimet e keratinës mund të ndihmojnë në forcimin e flokëve tuaj dhe t'i bëjnë ata të duken më të shëndetshëm.

Përfitimet dhe rezultatet

Njerëzit që përdorin keratin në flokët e tyre raportojnë se flokët e tyre janë më të lëmuar dhe më të lehtë për t'u menaxhuar si rezultat. Efektet ndryshojnë shumë në varësi të faktit nëse flokët tuaj janë të shëndetshëm në fillim, cila është trashësia natyrale e flokëve tuaj dhe çfarë lloj trajtimi me keratin përdorni. Keratina vepron duke zbutur qelizat që mbivendosen për të formuar fijet e flokëve tuaj. Shtresat e qelizave, të quajtura kutikula e flokëve, teorikisht thithin keratinën, duke rezultuar në flokë që duken të plotë dhe me shkëlqim. Keratina gjithashtu pretendon se i bën flokët kaçurrelë më pak të dredhur, më të lehtë për t'u stiluar dhe më të drejtë në pamje.

Serume, shampo dhe kondicioner me keratin

Serumet, shampot dhe kondicionerët e keratinës nuk mund të bëjnë të njëjtat pretendime si trajtimi me keratinë në një sallon. Por ata pretendojnë se i bëjnë flokët më rezistent ndaj dëmtimit dhe riparojnë flokët që janë tharë nga nxehtësia dhe ngjyra e flokëve. Për të identifikuar këto produkte, kërkoni fjalët si "hidrolizat e keratinës" në listën e përbërësve.


Burimi: Healthline

Postimi i vjetër
A ndikon mungesa e gjumit në flokë?
Postimi i ri
Kjo rutinë do t'i mbajë buzët tuaja të hidratuara gjatë gjithë dimrit