5 Llojet e formulave të pudrës që duhet të dini
news

5 Llojet e formulave të pudrës që duhet të dini

Kur zbrisni në rreshtin e grimit, ka pesë formula kryesore të pudrës që me siguri do t'i vini re. Ja çfarë duhet të dini.

  1. Pudra e lëngët

Një nga opsionet më të njohura të pudrës, pudra e lëngshme, është pikërisht ajo që tingëllon - pudra që ka një formulë të lëngshme.

  1. Pudra kremoze

Kjo lloj pudre ka një konsistencë më kremoze dhe më të trashë. Zakonisht është gjithashtu një opsion i shkëlqyeshëm për ata me lëkurë të thatë.

  1. Pudra pluhur

Nëse keni lëkurë të yndyrshme, mund ta gjeni veten duke u kthyer në një pudër pluhuri. Ndërsa ju mund të shtresoni formulat e pluhurit, ato në përgjithësi ofrojnë mbulim më të lehtë.

  1. Pudra serum

Një lloj pudre në modë, pudra në formë serumi, është një variant i bazës suaj standarde të lëngshme. Formula e tij përmban një serum, duke e bërë atë një hibrid për kujdesin e lëkurës dhe grimin.

  1. Pudra me bazë uji

Ata me lëkurë të prirur ndaj akneve mund ta gjejnë veten duke kërkuar një pudër me bazë uji. Një tjetër opsion i lëngshëm i pudrës, kjo pudër përfshin ujin si përbërësin kryesor dhe në përgjithësi nuk ka vajra.


Burimi: L'Oréal

Postimi i vjetër
Si të përdorni Primer për qerpikë
Postimi i ri
Si të përgatisni lëkurën tuaj për aplikimin e grimit