A skadojnë produktet e grimit?
news

A skadojnë produktet e grimit?

Po, produktet e grimit skadojnë dhe produktet tuaja duhet të vijnë gjithmonë me një datë aktuale të përdorimit ose kohëzgjatje pas hapjes që tregon se kur duhet të ndaloni përdorimin e tyre.

Si të tregoni se kur skadon grimi

Ka udhëzime të përgjithshme për sa kohë duhet të mbani çdo lloj grimi pas hapjes, por ka një këshillë të dobishme për t'u ditur: Shumica e produkteve kanë një simbol të vogël në paketim që tregon se kur duhet t'i hidhni produktet tuaja. Quhet një simbol POA, ose periudha pas hapjes.

A është në rregull të përdorni kozmetikë të skaduar?

Sipas klinikës Mayo, përdorimi i produkteve të vjetra mund të rezultojë në probleme serioze. Së paku mund të çojë në bllokimin e poreve dhe shpërthime, por gjithashtu mund të vuani nga acarim dhe infeksione serioze. Kur jeni në dyshim, thjesht hidheni jashtë!

Sa kohë mund t’i ruani produktet e grimit?

Meqenëse llojet e ndryshme të grimit skadojnë në kohë të ndryshme, mund të jetë e vështirë të mbash në mend të gjitha ato data. Kjo është në rregull, vetëm mos harroni të kontrolloni POA-në (periudha pas hapjes).


Burimi: L'Oréal

Postimi i vjetër
Çfarë bën pudra e lëngët?
Postimi i ri
Mbijetesa e Kujdesit të Flokëve në Dimër