Benefitet e Eksfolimit
news

Benefitet e Eksfolimit

Pavarësisht nëse zgjidhni eksfolimin fizik apo kimik, qëllimi është të hiqni grumbullimin e qelizave të vdekura të lëkurës nga sipërfaqja e lëkurës. Kjo është veçanërisht e rëndësishme pasi aftësia natyrale e lëkurës tuaj për të hequr qelizat e vdekura të lëkurës ngadalësohet me kalimin e moshës, duke çuar në një pamje të shurdhër. Eksfolimi i rregullt mund të ndihmojë gjithashtu që serumet dhe kremrat tuaj të depërtojnë më mirë në lëkurë pasi nuk do të vendosen mbi qelizat e vdekura të lëkurës.

Sa shpesh duhet të bëni eksfolim?

Eksfoloni trupin tuaj disa herë në javë ose sipas nevojës. Të mësosh sa shpesh të eksfoloni fytyrën tuaj është pak më e ndërlikuar pasi varet nga lloji i lëkurës, shqetësimet dhe rutina e kujdesit të lëkurës. Njerëzit me lëkurë të ndjeshme zakonisht mund të përballojnë eksfolimin një herë në javë, ndërsa të tjerët mund të jenë në gjendje të eksfolojnë disa herë në javë. Në përgjithësi, më pak është më shumë sepse eksfolimi i tepërt është real dhe mund të shkaktojë dëme serioze në lëkurën tuaj.

Si të eksfoloni fytyrën

Eksfolimi për llojin tuaj të lëkurës është mënyra më e mirë për të optimizuar rutinën tuaj të kujdesit të lëkurës. Nëse keni lëkurë të ndjeshme, një pastrim fizik ose produkt kimik për eksfolim me një përqendrim të lartë të përbërësve aktivë mund të jetë shumë i ashpër për ju. Në vend të kësaj, kërkoni një serum të butë eksfolues ose pastrues eksfoliues.

Nëse keni lëkurë të yndyrshme ose tolerante, ka të ngjarë të shpëtoni nga eksfolimi kimik ose fizik. Kur gjeni ekuilibrin e duhur, eksfolimi i rregullt mund të çojë në aplikim më të lehtë e të butë të grimit dhe një shkëlqim rrezatues të lëkurës. Kur dyshoni, konsultohuni me një dermatolog i cili mund t'ju japë rekomandime të personalizuara për llojin e eksfolimit që do të jetë më i miri për ju.


Burimi: L'Oréal

Postimi i vjetër
Pudrat më të mira për lëkurën e pjekur
Postimi i ri
Çfarë është ekzema?