Çfarë është një ampulë dhe si ta përdorni atë
news

Çfarë është një ampulë dhe si ta përdorni atë

Zbuloni se çfarë është një ampulë, plus çfarë mund të ofrojë për lëkurën tuaj ampula për kujdesin e lëkurës.

Ju mund t'i njihni (dhe t'i doni) hidratuesit dhe serumet, por nëse ampula e kujdesit për lëkurën nuk ka hyrë ende në radarin tuaj, nuk jeni vetëm. Në Shtetet e Bashkuara, ampulat janë një kategori relativisht të reja në kujdesin e lëkurës nga produktet koreane - në fakt, ampulat koreane ishin ndër të parat që dolën në treg. Dhe këto formula shumë të koncentruara për kujdesin e lëkurës janë krijuar për të dhënë përbërës të fuqishëm dhe rezultate të dukshme me vetëm një kapsulë. Ja çfarë duhet të dini për kujdesin e lëkurës me ampulë.

Çka është një ampulë?

Një ampulë është një lloj trajtimi që përmban përbërës shumë të koncentruar për kujdesin e lëkurës. Është projektuar për të dhënë doza të vogla, të synuara për të trajtuar një shqetësim të veçantë të lëkurës, të tilla si thatësia e lëkurës, njolla dhe njollat e errëta, lëkura e thatë ose rrudhat dhe shenja të tjera të plakjes. Në shumë raste, mund të keni parë ampula që japin një përbërës të vetëm, si acidi hialuronik, vitamina C, retinol ose kolagjen. Ampulat shpesh vijnë në një enë që përdoret një herë - zakonisht një kapsulë, shishe ose tub - që mbron përbërësit dhe që ju e hidhni më pas. Për shkak se këto priren të jenë super të vogla - përsëri, ka përqendrime të larta të përbërësve kryesorë - ato janë gjithashtu ideale për udhëtime.

Pse keni nevojë për një ampulë?

Me përbërës të tillë të koncentruar, një ampulë është në gjendje të japë rezultate më shpejt se formulat e tjera për kujdesin e lëkurës. Gjithashtu, ampulat janë strategjike: Përqendrimi në vetëm disa përbërës të fuqishëm ju lejon të synoni shqetësimet e lëkurës në mënyrë më intensive, qoftë kjo për të ndriçuar, forcuar apo ushqyer thellësisht lëkurën me hidratim. Për këto arsye, ampulat janë një shtesë e shkëlqyer në rutinën e kujdesit të lëkurës në çdo moshë. Ju mund të dëshironi të përforconi rutinën tuaj të zakonshme të kujdesit të lëkurës me një ampule.


Burimi: Lancôme

Postimi i vjetër
Çfarë është kremi për hidratimin e syve
Postimi i ri
Si duhet të aplikoni kremin e syve