Cilat janë efektet anësore të dimetikonit?
news

Cilat janë efektet anësore të dimetikonit?

Ndërsa alergjitë ndaj dimetikonit janë të rralla, efektet anësore pas aplikimit topik mund të përfshijnë skuqje, ënjtje, inflamacion dhe djegie në vendin e aplikimit.

A është dimetikoni i dëmshëm për lëkurën?

Sipas CIR, nuk ka asnjë provë shkencore për të mbështetur alergjitë ndaj dimetikonit. Ndërsa njerëzit mund të pretendojnë se janë alergjikë, ka më shumë gjasa që një përbërës tjetër të shkaktojë reaksionin alergjik, si një konservues. Thënë kështu, nëse përjetoni ndonjë lloj acarimi nga produktet tuaja, të tilla si ënjtje, skuqje, ose djegie, lani produktin menjëherë nga zona e prekur dhe konsultohuni me mjekun tuaj.

A është dimetikoni i dëmshëm për flokët?

NCBI zbulon se silikonet si dimetikoni mund të kenë efekte negative në flokët kaçurrelë sepse mund të çojnë në akumulim, duke i rënduar flokët dhe duke i bërë ato të duken të rënda dhe të yndyrshme. Pra, megjithëse mund të mos ketë prova shkencore që mbështesin pretendimin se dimetikoni është i dëmshëm për flokët, ai mund të mos jetë i shkëlqyeshëm për stilin tuaj në varësi të llojit të flokëve tuaj. Thënë kështu, disa prova tregojnë efektin e kundërt, pasi silikonet ndihmojnë në veshjen e boshtit të flokëve, gjë që krijon më pak fërkime kur krehni ose zbërtheni flokët, sipas CIR.


Burimi: L'Oréal

Postimi i vjetër
Çka i shkakton njollat e zeza në lëkurë?
Postimi i ri
Përputhshmëria e përbërësve me acidin salicilik