Përputhshmëria e përbërësve me acidin salicilik
news

Përputhshmëria e përbërësve me acidin salicilik

Acidi salicilik është një përbërës yll më vete falë vetive të tij eksfoluese – por mund të pyesni veten se me cilët përbërës të tjerë funksionon mirë. Për shembull, si i sjell përfitim lëkurës një kombinim i acidit salicilik dhe acidit glikolik?

Acidi salicilik dhe acidi glikolik

Si një AHA (Acidi Alfa Hidroksi) Acidi Glikolik i përdorur rregullisht për përfitimet e tij eksfoluese. Madje mund të ndihmojë në përmirësimin e pamjes së tonit të lëkurës, strukturës dhe shkëlqimit. Shpesh do t'i gjeni të dy përbërësit së bashku në një sërë produktesh të ndryshme eksfolimi.

Acidi salicilik dhe acidi hialuronik

Meqenëse Acidi Salicilik punon për të eksfoluar dhe zakonisht shoqërohet me produkte të dizajnuara për të ndihmuar në hapjen e poreve dhe për të menaxhuar shpërthimet e buta deri të moderuara Acidi hialuronik shërben për një qëllim tjetër – megjithëse mund të ketë acid në emrin e tij, por është ndryshe nga homologët e tij eksfolues të Acidit Salicilik dhe Acidit Glikolik. I njohur për përfitimet e tij hidratuese Acidi Hyaluronik mund të ndihmojë në përmirësimin e hidratimit të lëkurës, të zvogëlojë pamjen e linjave të holla dhe të përmirësojë elasticitetin e lëkurës.

Acidi salicilik dhe vitamina C

Vitamina C nuk është përbërësi më i qëndrueshëm, kështu që ndonjëherë nuk luan mirë me acidet – megjithatë mund të gjeni një kombinim të acidit salicilik dhe vitaminës C.


Burimi: L'Oréal

Postimi i vjetër
Cilat janë efektet anësore të dimetikonit?
Postimi i ri
Vitamina e Flokëve B3