Cilat janë përfitimet e serumit të vitaminës C?
news

Cilat janë përfitimet e serumit të vitaminës C?

Përfitimet e serumit të vitaminës C shpesh përfshijnë shkëlqimin, duke i dhënë lëkurës një pamje më rrezatuese, si dhe reduktimin e shfaqjes së linjave të imta, rrudhave dhe hiperpigmentimit për një ton më të barabartë të lëkurës. Sidoqoftë, mbani në mend se përfitimet do të ndryshojnë nga serumi në serum, kështu që do t'ju duhet të bëni kërkimin tuaj kur zgjidhni një formulë. Këtu janë tre gjëra që dëshironi të kërkoni në serumin tuaj të vitaminës C.

Zbeh hiperpigmentimin

Revista e Dermatologjisë Klinike dhe Estetike (JCAD), ndan se vitamina C pengon veprimin e enzimës tirozinazë, e cila është përgjegjëse për shndërrimin e tirozinës në melaninë - në pak fjalë shkencërisht, kjo do të thotë se bllokon mbiprodhimin e melaninës që parandalon formimin e njolla të errëta. Së bashku me këtë, vitamina C gjithashtu ndihmon në zbehjen e hiperpigmentimit, si njollat e errëta dhe melasma. Pra, jo vetëm që vitamina C mund të parandalojë hiperpigmentimin e ardhshëm, por gjithashtu ndihmon në zbehjen e njollave të errëta ekzistuese dhe shenjave të akneve.

Rrit rrezatimin

Vitamina C shpesh përdoret në mënyrë të ndërsjellë me termin "serum ndriçues", sepse kjo është pikërisht ajo që bën - zbeh njollat e errëta dhe tonin e pabarabartë të lëkurës për të ndriçuar ngjyrën.

Synon Shenjat e Plakjes

Serumet e vitaminës C, përkatësisht, përdoren zakonisht për vetitë e tyre antioksiduese dhe kundër plakjes. Siç e përmendëm më lart, prodhimi i kolagjenit ngadalësohet me kalimin e moshës, gjë që çon në më shumë rrudha dhe vija të holla, lëkurë të gërvishtur dhe ton të pabarabartë të lëkurës. Sipas JCAD, vitamina C është thelbësore për biosintezën e kolagjenit, që do të thotë se e rrit atë dhe nga ana tjetër, ndihmon në reduktimin e shenjave të fotoplakjes, si ato që sapo përmendëm.


Burimi: L'Oréal

Postimi i vjetër
Çfarë është ekzema?
Postimi i ri
Kujdesi i rekomanduar Nga Dermatologët për Lëkurën në vitet tuaja të njëzeta