Kujdesi i rekomanduar Nga Dermatologët për Lëkurën në vitet tuaja të njëzeta
news

Kujdesi i rekomanduar Nga Dermatologët për Lëkurën në vitet tuaja të njëzeta

Të 20-at tuaja janë një kohë ideale për të filluar një rutinë të kujdesit të lëkurës dhe për të adoptuar zakone të shëndetshme për lëkurën.

Disa praktika të kujdesit të lëkurës për të filluar në të 20-at

Këtu janë këshillat për kujdesin e lëkurës që dermatologët rekomandojnë për gratë në të 20-at e tyre:

  1. Përdorni këto dy produkte për kujdesin e lëkurës çdo ditë: Për ta mbajtur lëkurën tuaj të duket më e mirë, dermatologët rekomandojnë përdorimin e këtyre dy produkteve për kujdesin e lëkurës çdo ditë:

Një pastrues i butë: Kur zgjidhni një pastrues, zgjidhni një për llojin e lëkurës tuaj. Dr. Katta thotë: “Për shembull, nëse keni lëkurë të prirur ndaj akneve, përdorni një pastrues të butë që largon yndyrën”. Lëkura e thatë funksionon më mirë me një pastrues hidratues.

Për të marrë rezultatet më të mira nga pastruesi juaj, lani fytyrën dy herë në ditë – kur ngriheni dhe para gjumit. Ju gjithashtu dëshironi të laheni pas djersitjes.

Krem kundër diellit (SPF 30 ose më i lartë, spektër i gjerë dhe rezistent ndaj ujit): Sa herë që planifikoni të jeni jashtë gjatë ditës, edhe nëse është për të ecur ose me makinë për në punë, ju e ekspozoni lëkurën tuaj ndaj rrezeve të dëmshme të diellit.

  1. Shtoni një produkt për kujdesin e lëkurës që trajton shqetësimin tuaj kryesor të lëkurës:

"Në të 20-at tona, shqetësimet e grave për kujdesin e lëkurës mund të ndryshojnë shumë," thotë Dr. Katta. Ndërsa disa gra kanë lëkurë të prirur ndaj akneve, të tjera po vërejnë linja të holla dhe shenja të tjera të plakjes. Njollat e errëta mund të jenë shqetësimi më i madh për disa.

Mënyra më e mirë për të adresuar shqetësimet tuaja është të përdorni një produkt për kujdesin e lëkurës që përmban përbërës të mbështetur nga shkenca, thotë dermatologia e certifikuar nga bordi Rebecca Baxt, MD, FAAD. Ajo rekomandon përbërësit e mëposhtëm:

Serumi ose kremi i vitaminës C: Shkenca tregon se ky përbërës mund të zvogëlojë plakjen e lëkurës dhe njollat e errëta.

Kur të aplikoni vitaminën C: Dr. Baxt u thotë pacientëve të saj: “Aplikoni pasi të keni larë fytyrën në mëngjes, para se të vendosni kremin kundër diellit”.

Retinoid: Termi "retinoid" është një përbërës për një sërë produktesh me bazë prej vitaminës A të përdorura në lëkurë. Mund të trajtojë linjat dhe rrudhat e buta, aknet dhe njollat e errëta. Mund të përmirësojë gjithashtu strukturën e lëkurës.

Nëse po kërkoni të trajtoni tonin e pabarabartë të lëkurës, njollat e errëta ose strukturën e lëkurës tuaj, kërkoni fjalën "retinol". Është një lloj retinoid që përdoret për këto qëllime.

Retinoli mund t'ju japë një lëkurë më të re duke përshpejtuar qarkullimin e qelizave të reja të lëkurës, i cili fillon të ngadalësohet në të 20-at tuaja.


Burimi: Akademia Amerikane e Dermatologjisë (AAD)

Postimi i vjetër
Cilat janë përfitimet e serumit të vitaminës C?
Postimi i ri
Llojet e ndryshme të ekzemës që duhet të dini