Cili është dallimi midis vajrave hidratues dhe hidratuesit me bazë nga uji?
news

Cili është dallimi midis vajrave hidratues dhe hidratuesit me bazë nga uji?

Produktet hidratuese thithen në lëkurë për të rritur përmbajtjen e ujit. Produktet hidratuese me vaj bllokojnë lagështinë për ta mbajtur lëkurën të hidratuar, duke krijuar një barrierë mbrojtëse që parandalon humbjen e ujit. Lëkura e thatë duhet të hidratohet me produkte nga vaji, ndërsa lëkura e dehidruar duhet të hidratohet me produkte nga uji.

Produktet hidratuese nga uji dhe ato hidratuese me vaj punojnë mirë së bashku për të hidratuar lëkurën, për të bllokuar lagështinë dhe për të përmirësuar pamjen e lëkurës tuaj. Lëkura e thatë ose e dehidruar do të duket e dobët dhe e zbehtë, ndërsa lëkura e hidratuar që është në gjendje të mbajë lagështinë do të duket e shëndetshme, me shkëlqim dhe e shëndoshë. Ndërsa të dyja janë paksa të ndryshëm në mënyrën se si funksionojnë, ato funksionojnë shumë mirë së bashku dhe ju nevojiten të dyja për të mbajtur lëkurën tuaj të hidratuar.

Si të testoni nivelet e hidratimit të lëkurës

Për të testuar shpejt nivelet e hidratimit në trupin tuaj, shtrëngoni dhe vini re se sa shpejt ajo kthehet në gjendjen e saj normale. Nëse lëkura e shtypur qëndron në vend, ju jeni të dehidruar, nëse zbutet shpejt, ju jeni të hidratuar mjaftueshëm.


Burimi: L'Oréal

Postimi i vjetër
Cili është dallimi midis maskarës së zezë dhe kafe?
Postimi i ri
Si i trajtoni kapilarët e dëmtuar në fytyrë?