Gabimet që mund t'i bëni në kujdesin e lëkurës
news

Gabimet që mund t'i bëni në kujdesin e lëkurës

Mësoni se cilat janë gabimet më të këqija në kujdesin e lëkurës dhe si të kujdeseni siç duhet për lëkurën tuaj.

Nëse nuk jeni profesionist në industrinë e kujdesit të lëkurës (ose ndoshta, edhe nëse jeni) ka shumë mundësi që po bëni të paktën një gabim me rutinën tuaj të kujdesit të lëkurës – dhe nuk ka asgjë për t'u turpëruar. Marrja e këshillave të mira nuk është gjithmonë e lehtë ose e përballueshme, kështu që ne kemi përpiluar disa nga gabimet më të zakonshme dhe si mund t'i shmangni ato. Lexoni për të parë nëse po bëni ndonjë nga këto gabime të zakonshme dhe çfarë duhet të bëni në vend të kësaj…

Si të identifikoni llojin e lëkurës tuaj

Përpara se të dimë se si dhe me çfarë të kujdesemi për lëkurën tonë, është e rëndësishme që fillimisht të identifikojmë dhe të njohim llojin e lëkurës tuaj. Ndërsa disa produkte si serumet e caktuara zakonisht janë të përshtatshme edhe për gamën më të gjerë të llojeve të lëkurës, produkte të tjera mund të jenë më të përshtatshme për disa se të tjerët dhe për këtë arsye kërkohet një konsideratë e veçantë.

Pra, si mund ta njihni vetë llojin e lëkurës tuaj në shtëpi dhe të përfitoni sa më shumë nga rutina juaj e kujdesit të lëkurës?

Fillimisht pastroni lëkurën me një pastrues të butë, mos vendosni asgjë në lëkurë dhe prisni 30 minuta. Pastaj, shikoni në pasqyrë dhe vëzhgoni atë që shihni. A vëreni një shkëlqim të lehtë në të gjithë fytyrën tuaj? Nëse po, me shumë mundësi keni lëkurë të yndyrshme. Nëse shkëlqen vetëm në zonën T dhe përgjithësisht i thatë në pjesën tjetër të fytyrës? Ka të ngjarë që keni lëkurë të kombinuar.

Nëse lëkura juaj ndihet e shtrënguar dhe e thatë ose vëreni lëkura, luspa ose një pamje të përgjithshme të shurdhër në lëkurën tuaj, lloji i lëkurës tuaj është ndoshta i thatë. Nëse vëreni skuqje dhe acarim të dukshëm në lëkurën tuaj dhe ndiheni të shtrënguar, ka të ngjarë të keni lëkurë të ndjeshme.

Pastrim i tepruar, ose jo mjaftueshëm.

Kur bëhet fjalë për pastrimin, gjithçka ka të bëjë me ekuilibrin. Por kjo është më e lehtë të thuhet sesa të bëhet për disa, dhe shumë prej nesh mund të përfundojnë pa e larë fytyrën. Për shembull, shumicën e kohës kur njerëzit përjetojnë lëkurë të yndyrshme ose puçrra të shpeshta, ata mendojnë se zgjidhja duhet të jetë larja e fytyrës së tyre më shpesh ose pastrimi me produkte më të forta. Nuk është një ide pa kuptim, sepse ideja se më e pastër do të thotë më mire, duket krejtësisht e arsyeshme. Por në fakt, teprimi me larje ndaj lëkurës, ajo rritë sasinë e sebumit (yndyrës) që prodhon, duke e bërë atë më të yndyrshme.

Pra, sa shpesh duhet ta lani fytyrën? Thjesht kufizoni larjen e fytyrës, pastroni vetëm në mëngjes dhe mbrëmje dhe menjëherë pas stërvitjes me djersitje.

Përdorimi i produkteve tuaja me renditje të gabuar.

Në përgjithësi, nëse jeni duke përdorur një serum ose produkt tjetër trajtimi, vendosni ato në fillim në mënyrë që lëkura juaj e pastër t'i thithë ato. Pas pastrimit, kur jeni në dyshim, gjithmonë filloni me formulat më të lëngshme në fillim. Më pas vazhdoni me një hidratues dhe mbyllni të gjitha përfitimet e produkteve, përpara se të përfundoni me kremin tuaj të diellit për rutinat e ditës. Ndjekja e këtyre rregullave të thjeshta do të sigurojë që të përfitoni të gjitha benefitet e rutinës suaj të bukurisë!

Mospërdorimi i kremrave kundër diellit

Kremi kundër diellit është një nga pjesët më të rëndësishme të rutinës suaj të bukurisë, por është një produkt që shumë njerëz e harrojnë dhe nuk e përdorin në rutinën e kujdesit të lëkurës. Kremi kundër diellit është krijuar për të ndihmuar në mbrojtjen e lëkurës kundër efekteve të dëmshme të diellit, duke përfshirë djegien nga dielli, kancerin e lëkurës dhe madje edhe shenjat e dukshme të plakjes.


Burimi: Lancôme

Postimi i vjetër
Si të eksfoloni fytyrën tuaj për një lëkurë të shëndetshme dhe rrezatuese
Postimi i ri
Sa shpesh duhet të lani flokët e dëmtuar