Sa shpesh duhet të lani flokët e dëmtuar
news

Sa shpesh duhet të lani flokët e dëmtuar

Zbardhja, ngjyrosja dhe stilimi me nxehtësi janë të zakonshme në shumë nga rutinat tona të flokëve. Ndërkohë që është në rregull t'i përdorni këto procese flokësh herë pas here, përfshirja në një kombinim të të treve në baza të shpeshta është një rrugë e shpejtë për të dëmtuar flokët rëndë.

Kur keni flokë të dëmtuar, është e rëndësishme të dini se si të kujdeseni siç duhet për to, veçanërisht diçka aq e thjeshtë se sa shpesh mund t'i lani.

Sa shpesh duhet të lani flokët e dëmtuar?

“Nëse flokët tuaj janë të dëmtuar, ka shumë mundësi që ato të jenë jashtëzakonisht të thata”, thotë Colombini. “Duke i larë së tepërmi, ju mund të dëmtoni më tej flokët, duke i bërë ato të thahen edhe më shumë dhe të shkëputen.”

Për shkak të kësaj, ai rekomandon larjen e flokëve të dëmtuar rëndë (flokët me thyerje, majat e brishta dhe thatësi ekstreme), jo më shumë se dy herë në javë. Nëse mund të lani flokët tuaj të dëmtuar një herë në javë pa u yndyrosur shumë, atëherë synoni për një herë në javë. Sipas Colombini, sa më pak të lani flokët e dëmtuar, aq më mirë.

A është në rregull të krehni flokët e dëmtuar?

“Flokët janë më të prekshëm ndaj thyerjes kur janë të lagur dhe kjo vlen për flokët e shëndetshëm ose të dëmtuar”, thotë Colombini. Me të thënë këtë, ai rekomandon përdorimin e një brushe me dhëmbë të gjerë, pasi ajo zgjidh dhe zbut flokët me më pak tension dhe tërheqje sesa një brushë tjetër flokësh. Nëse jeni të prirur për ngatërrime të tepërta, spërkatni flokët me një sprej që zbërthen, shkreh dhe zbut flokët.


Burimi: L'Oréal

Postimi i vjetër
Gabimet që mund t'i bëni në kujdesin e lëkurës
Postimi i ri
Koha më e mirë për të përdorur një pastrues fytyre