Pse duhet të përdorni krem kundër diellit edhe në stinët e tjera përveç verës?
news

Pse duhet të përdorni krem kundër diellit edhe në stinët e tjera përveç verës?

Nëse duhet apo jo të përdorim krem kundër diellit gjatë dimrit është një temë që e kemi parë të debatohet shpesh – por nuk duhet të jetë, dhe ne do të donim ta lëmë të qetë. Pra, këtu, ne po ndajmë faktet se pse duhet të përdorni krem kundër diellit edhe në ditët e ftohta e të dimrit.

A keni nevojë të përdorni krem kundër diellit në dimër?

Sipas Fondacionit për Kancerin e Lëkurës, rrezet UVA mund të depërtojnë përmes reve. Bora gjithashtu reflekton deri në 80 për qind të dritës UV të diellit, kështu që ato rreze ju godasin dy herë. Ky është potenciali për dyfishin e dëmit që mund të lënë rrezet UV. Ato gjithashtu mund të arrijnë në lëkurën tuaj përmes xhamit, kështu që mos supozoni se jeni të mbrojtur vetëm duke shmangur aktivitetet e dimrit në natyrë.

A mund të digjeni nga dielli në dimër?

Ashtu si dëmtimi nga dielli, djegiet nga dielli nuk ndodhin vetëm në verë. Supozimi se nuk do të digjeni në dimër mund të jetë për shkak të rrezeve UVB që janë më të forta në verë. Megjithatë, nëse nuk përdorni krem kundër diellit në dimër, Fondacioni i Kancerit të Lëkurës thotë se në fakt mund të digjeni.

Rrezet UVB, të cilat janë përgjegjëse për djegiet, mund të ndikojnë në lëkurë gjatë gjithë vitit. Ju mund t'i vini re efektet e diellit më pak gjatë dimrit, sepse shpesh ka lëkurë më pak të ekspozuar dhe mund të kaloni më pak kohë jashtë sesa gjatë verës. Megjithatë, kjo nuk do të thotë që djegiet nuk janë të mundshme. Kjo është një tjetër arsye që është thelbësore të përdorni krem kundër diellit në dimër.

Burimi: L'Oréal

Postimi i vjetër
Lëkurë me shkëlqim perfekt
Postimi i ri
Përfitimet e acidit Kojik