Sa shpesh duhet të përdorni një maskë flokësh?
news

Sa shpesh duhet të përdorni një maskë flokësh?

Maskat e flokëve janë një mënyrë e shkëlqyer për t'i siguruar fijeve tuaja një dozë hidratimi. Por ndërkohë që ju mund të dini se si të aplikoni maska për flokët, marrja e rezultateve më të mira varet nga njohuria se sa shpesh duhet të përdorni një maskë flokësh dhe cili lloj është më i miri për llojin tuaj të flokëve. Më poshtë, ne po ndajmë këshillat tona për frekuencën e përsosur të maskës dhe zgjedhjen e maskës së duhur të flokëve për të rifreskuar dhe rinovuar fijet tuaja.

A mund të përdorni maska për flokë çdo ditë?

Nëse jeni të fiksuar pas flokëve të shëndetshëm dhe të hidratuar si ne, me siguri jeni tunduar të përdorni një maskë flokësh çdo ditë. Por sinqerisht, ky element i bukurisë funksionon më mirë kur përdoret një ose dy herë në javë. Meqenëse flokët tuaj mund të mbajnë vetëm kaq shumë hidratim, pasi të arrijë nivelet e tij maksimale, çdo produkt që aplikoni sipër kësaj nuk po i ndihmon në të vërtetë flokët tuaj – është vetëm duke i rënduar.

Maska për flokë apo Kondicioner i thellë: Cili është ndryshimi

Ndërsa përfitimet e maskave të flokëve dhe kondicionerëve të thellë mund të jenë shumë të ngjashme, të dyja kanë dallime kryesore. Në mënyrë tipike, kondicionerët e thellë përdoren më shpesh sesa një maskë flokësh. Për shembull, kur fijet tuaja janë tepër të thata ose kanë vërtet nevojë për kujdes, mund ta ndërroni kondicionerin tuaj të zakonshëm me një kondicioner të thellë. Nga ana tjetër, pavarësisht nga gjendja e flokëve tuaj, do të dëshironi të përdorni një maskë jo më shumë se disa herë në javë.


Burimi: L'Oréal

Postimi i vjetër
Si ta përshtatni grimin me tonin e lëkurës tuaj ndërsa stinët ndryshojnë
Postimi i ri
A shkon korrektori para apo pas pudrës së lëngët?