A shkon korrektori para apo pas pudrës së lëngët?
news

A shkon korrektori para apo pas pudrës së lëngët?

Mënyra klasike është shpesh mënyra më e mirë.

Nëse e keni pyetur veten nëse duhet të aplikoni së pari korrektorin ose bazën, mos u ndjeni si një fillestar. Këto produkte kozmetikë për fytyrën përdoren shpesh në renditje të alternuara dhe në varësi të kujt pyesni, mund të gjeni përgjigje të ndryshme në debatin e parë të fondatinës kundrejt korrektorit.

Por, në fakt, ekziston një mënyrë e saktë për të aplikuar fondatinë dhe korrektor, dhe ta bësh këtë në rendin e gabuar është një gabim i zakonshëm që në fakt mund të ndikojë në pamjen tuaj të përgjithshme të bukurisë.

Korrektori ose pudra e lëngët – Cili është ndryshimi?

Pudra e lëngët ka për qëllim të bëjë pikërisht atë që sugjeron emri i tij - të krijojë një bazë të barabartë për pjesën tjetër të grimit tuaj. Me këtë nënkuptojmë një nuancë të barabartë lëkure dhe një bazë gjithëpërfshirëse.

Nga ana tjetër, përdorimi i korrektorit mund të gjendet edhe në emrin e tij - është një produkt që synohet të korrektojë. Korrektori mund të përdoret për të fshehur njollat dhe njollat e errëta dhe mund të sigurojë mbulim të synuar të zonave që mund të kenë nevojë për pak më shumë vëmendje se pjesa tjetër e fytyrës. Meqenëse mund të fshehë njollat e errëta, mund të zbuloni gjithashtu se korrektori juaj ndriçon zona të ndryshme të fytyrës tuaj, kjo është arsyeja pse ai mund të përdoret edhe si një product theksues.

Cili aplikohet së pari, korrektori apo pudra e lëngët?

Pra, a do përdorni korrektor para apo pas pudrës së lëngët? Mënyra e duhur për të aplikuar të dy produktet është që fillimisht të lëmoni në një bazë me pudër të lëngët dhe më pas të aplikoni korrektorin tuaj. Për të mos përmendur, ju gjithashtu mund të përdorni korrektorin për të ndihmuar në maskimin e rrathëve nën sy duke aplikuar një nuancë më të lehtë poshtë syve - sigurisht pas pudrës së lëngët.

Arsyeja pse zakonisht aplikoni pudrën e lëngët dhe korrektorin në këtë renditje është se ju lejon të përdorni më pak produkt.

Kur të keni aplikuar së pari pudrën e lëngët, ju nevojiten vetëm njolla të vogla korrektori në pikat që kërkojnë më shumë mbulim. Ndjekja e kësajë renditje mund të jetë gjithashtu e dobishme sepse nëse do të aplikonit së pari korrektorin, përzierja e pudrës së lëngët suaj sipër mund të fshijë korrektorin.


Burimi: L'Oréal

Postimi i vjetër
Sa shpesh duhet të përdorni një maskë flokësh?
Postimi i ri
Sa shpesh duhet t'i lani flokët, sipas një eksperti