Serumet e fytyrës dhe barriera e lëkurës
news

Serumet e fytyrës dhe barriera e lëkurës

Zbuloni rëndësinë e barrierës së lagështisë së lëkurës dhe se si përdorimi i një serumi për fytyrë mund të ndihmojë në mbështetjen e funksionit të barrierës së lëkurës për një pamje më të shëndetshme të lëkurës.

Barriera e lagështisë së lëkurës është një pjesë tepër e rëndësishme e lëkurës tuaj dhe mund të ndikojë në pamjen dhe ndjesinë e lëkurës suaj. Përtej të kuptuarit të barrierës së lëkurës dhe mënyrës sesi funksionon, mund të jeni kurioz të dini se cilat produkte mund të përdorni për të ndihmuar në mbështetjen e barrierës së lëkurës tuaj për një lëkurë më të shëndetshme? Përdorimi i një serumi të fytyrës është një vend i mirë për të filluar.

Cila është barriera e lagështisë së lëkurës?

Barriera e lagështisë së lëkurës tingëllon si një term i ndërlikuar, dhe në pjesën më të madhe është.
Barriera e lëkurës është sipërfaqja e jashtme e lëkurës. Ajo vepron si një mburojë e fuqishme për të ndihmuar në mbrojtjen kundër agresorëve të jashtëm. Punon për të mbajtur gjërat e mira brenda dhe gjërat e këqija jashtë. Kur ekuilibri natyror i barrierës së lëkurës tuaj është i rrezikuar, ai mund ta bëjë lëkurën tuaj më të prekshme dhe më të ndjeshme.

Cilat janë përfitimet e një barriere të fortë të lagështisë së lëkurës?

Një barrierë e fortë e lagështisë së lëkurës mund të jetë një pjesë e rëndësishme e mbajtjes së lëkurës të shëndetshme, të hidratuar dhe pa thatësi. Tharja e lëkurës shpesh lidhet me një barrierë të dëmtuar të lëkurës ose barrierë të lëkurës me një funksion të dëmtuar pengues. Të kesh një barrierë të dëmtuar të lëkurës mund të shkaktojë gjithashtu inflamacion në lëkurë, i cili në përgjithësi mund të rezultojë në një rritje të shenjave të plakjes, linjave të holla, rrudhave dhe lëkurës së varur, kështu që të kesh një barrierë të shëndetshme dhe të hidratuar të lëkurës mund të rezultojë në një lëkurë dukshëm të shëndetshme.

Cilat serume të fytyrës mund të ndihmojnë me barrierën e lëkurës?

Edhe pse shumë serume fytyre nuk janë krijuar posaçërisht për të ndihmuar në barrierën e lëkurës, shtimi i një serumi fytyre me përbërës që është treguar se ndihmon në mbështetjen e një barriere të shëndetshme të lëkurës është një ide e zgjuar.

Hidratimi i lëkurës mund të ndihmojë në forcimin e barrierës së lëkurës dhe pasi hidratimi i lëkurës ndihmon në mbajtjen e ujit në lëkurë dhe reduktimin e humbjes trans-epidermale të ujit (TEWL), ai mund të ndihmojë në shëndetin e përgjithshëm të lëkurës tuaj. TEWL përshkruan procesin me anë të të cilit uji largohet nga lëkura dhe avullohet, duke e lënë lëkurën të tharë dhe të plogët; një barrierë e dëmtuar e lëkurës e bën këtë edhe më të mundshme. Kjo është arsyeja pse përdorimi i një serumi hidratues ose hidratues për fytyrën mund të jetë një zgjedhje e shkëlqyer kur kërkoni të kujdeseni për barrierën e lëkurës. Acidi hialuronik mund të ndihmojë barrierën e lëkurës falë aftësisë së tij për të lidhur ujin — aplikimi lokal i acidit hialuronik mund të rrisë hidratimin e barrierës së lëkurës falë aftësive të tij hidratuese.

Si të përdorni një serum fytyre për të ndihmuar barrierën e lëkurës

Shtimi i një serumi fytyre për të ndihmuar në mbështetjen e barrierës së lëkurës dhe barrierës së lagështisë së lëkurës mund të jetë një opsion i shkëlqyeshëm për të ndihmuar me pamjen dhe ndjesinë e lëkurës.

Pas pastrimit dhe tonifikimit të lëkurës, është koha të aplikoni serumin. Pas aplikimit të serumit të fytyrës, vazhdoni me serumin ose kremin tjetër hidratues.

Gjatë ditës është e rëndësishme të përdorni krem kundër diellit çdo ditë. Përdorimi i kremit të diellit në rutinën tuaj të kujdesit të lëkurës mund të ndihmojë në mbrojtjen e lëkurës kundër dëmtimit të mjedisit dhe ekspozimit ndaj rrezeve UVA dhe UVB, të cilat shpesh mund të shkaktojnë dëmtim të lëkurës dhe dëmtim të barrierës së lagështisë së lëkurës.


Burimi: Lancôme

Postimi i vjetër
Hidratues pa vaj për lëkurën e yndyrshme – Këshilla hidratuese
Postimi i ri
Vitamina C: Si dhe kur të përdorni vitaminën C