Si të bëni Ballajazh në shtëpi për flokët me kaçurrela
news

Si të bëni Ballajazh në shtëpi për flokët me kaçurrela

Nuancat e Ballajazhit janë mënyra e përsosur për të vënë në pah strukturën tuaj të mrekullueshme të kaçurrelëve.

Ballajazhi është pa dyshim një nga mënyrat më të mrekullueshme dhe në modë për të përmirësuar ngjyrën e flokëve tuaj. Theksimet e Ballajazhit kënaqin të gjitha llojet e flokëve duke përfshirë flokët e drejtë, të valëzuara dhe kaçurrela. Kur keni këtë të fundit, theksimet e ballajazhit shërbejnë jo vetëm si një mënyrë e shkëlqyer për të formuar ngjyrën tuaj, por edhe si një mënyrë për të përmirësuar dredhat dhe valët tuaja natyrale.

Këtu lind pyetja - si i rregulloni flokët kaçurrelë? Përgjigja është e thjeshtë, nuk është aq e ndryshme nga mënyra se si do t'i bënit flokët e drejtë, por ka disa gjëra për t'u mbajtur parasysh që mund të përmirësojnë rezultatin përfundimtar.

A është Ballajazhi i mirë për flokët kaçurrelë?

Ballajazhi bën një punë fantastike për të theksuar valët dhe dredhat natyrale të flokëve tuaj. Meqenëse ballajazhi është një teknikë me dorë të lirë, kjo ju jep lirinë për të rregulluar lëvizjet tuaja me dorë bazuar në llojin tuaj të kaçurrelave. Nëse qëllimi juaj është ngjyra me mirëmbajtje të ulët për të ndriçuar kaçurrelat tuaja, ballajazhi është një opsion i shkëlqyeshëm.

Ballajazhi tradicional

Ngjyrat tradicionale të ballajazhit nxjerrin në pah fijet tuaja për të krijuar një ngjyrë të gjallë. Pra, ngjyra nuk fillon nga rrënjët tuaja si pikat e tjera kryesore. Në vend të kësaj, ato fillojnë disa centimetra përpara rrënjëve, në mënyrë që ndërsa rriten, pikat kryesore të duken të natyrshme, që do të thotë gjithashtu se nuk duhet të shqetësoheni për mirëmbajtjen e vazhdueshme.

Ballajazhi i trashë

Ballajazhi i trashë i referohet madhësisë së copave të flokëve në të cilat aplikoni ngjyrën. Në mënyrë tipike, ballajazhi fokusohet në seksione të vogla të flokëve, por kur përdorni seksione më të mëdha, kjo ndihmon që kaçurrelat ose valët tuaja të lirshme të duken më të dendura dhe më voluminoze. Është një mënyrë e shkëlqyeshme për të grumbulluar fijet tuaja nëse keni flokë të hollë ose të brishtë dhe kaçurrela ose valëzime më të lira.

Si të balajazhoni flokët kaçurrelë

Ndiqni këto hapa të për të rregulluar flokët tuaja kaçurrela në shtëpi.

Hapi 1. Drejtoni flokët tuaj kaçurrela me një hekur të sheshtë

Ndërsa drejtimi i flokëve tuaj kaçurrelë para ngjyrosjes mund të duket e quditshme, mund të ndihmojë vërtet kur bëhet fjalë për të vendosur ballajazh. Së bashku me këtë, një nga gjërat më të rëndësishme për ngjyrosjen e flokëve kaçurrelë në shtëpi është të siguroheni që të shpërndani në mënyrë të barabartë ngjyrën në fijet e flokëve tuaja. Drejtimi i flokëve tuaj mund ta bëjë më të lehtë shpërndarjen e barabartë të ngjyrës, duke çuar në një ngjyrë më të njëtrajtshme të flokëve dhe një rezultat më të mirë përfundimtar.

Hapi 2. Ndani flokët tuaj në katër pjesë të barabarta

Ndani flokët tuaj horizontalisht, nga veshi në pjesën e pasme të kokës për të krijuar një seksion të sipërm dhe të poshtëm. Më pas, ndani seksionet e sipërme dhe të poshtme në dy seksione të barabarta në mënyrë që të keni katër seksione të barabarta - dy në krye dhe dy në fund. Sigurojeni çdo seksion me një lidhëse flokësh ose një kapëse me kthetra, duke i hequr flokët vetëm në pjesën ku po punoni.

Hapi 3. Përzieni me kujdes ngjyrën tuaj

Vendosni dorezat dhe përzieni e pluhurin zbardhues me kremin zhvillues. Shkundni shishen në mënyrë që pluhuri të përzihet në mënyrë të barabartë. Kjo është e rëndësishme sepse nuk dëshironi asnjë copë të trashë në bojën tuaj të flokëve. Më pas, shtoni të gjithë tubin e pluhurit zbardhues në kremin zhvillues.

Sërish tundeni shishen derisa të tre teksturat të jenë përzier së bashku, duke krijuar një krem të trashë. Hiqni kapakun nga kremi zhvillues dhe vendosni produktin në një tas të sigurt për ngjyrat.

Hapi 4. Përdorni brushën për të Aplikuar ngjyrën, Seksion pas Seksioni

Duke veshur dorezat e përfshira në kuti, vendosni brushën në gishtat e mesit dhe unazës. Duke përdorur dorën tjetër, ndani një gjysmë centimeter flokësh në pjesën e pasme të kokës. Nëse jeni duke përdorur teknikën e trashë të ballajazhit (të lartëpërmendur), zgjidhni një seksion prej një centimeter.

Zhyteni brushën në tasin me ngjyrë për të lyer në mënyrë të barabartë brushën. Përdorni brushën për të aplikuar ngjyrën në pjesën e flokëve, vetëm disa centimetra pas rrënjëve, deri në maja.

Përdorni gishtat për të masazhuar lehtë ngjyrën në flokë në mënyrë që ajo të shpërndahet në mënyrë të barabartë nga lartë-poshtë. Përsëriteni këtë proces, duke lëvizur nga pjesa e poshtme në pjesën e sipërme të flokëve tuaj, duke u fokusuar në një zonë në të njëjtën kohë.

Hapi 5. Lejo që ngjyra të përpunohet

Pasi të keni aplikuar ngjyrën në të gjithë kaçurrelat tuaja, jepni kohë që ajo të përpunohet. Në mënyrë tipike, ngjyra duhet të zhvillohet për 25-45 minuta në varësi të rezultateve të dëshiruara të ballajazhit dhe sa dritë dëshironi të marrë ngjyra. Ne ju sugjerojmë të vendosni një kohëmatës në telefonin tuaj që të mos harroni.

Hapi 6. Shpëlani flokët

Pasi të ketë kaluar koha juaj e përpunimit, shpëlani dhe lani kaçurrelat tuaja me shampo me ujë të vakët derisa uji të jetë i pastër dhe të keni larë të gjithë ngjyrën. Thani butësisht kaçurrelat tuaja me një bluzë të vjetër. Nëse ka një maskë të përfshirë në pakon e ballajazhit, aplikojeni maskën në rrënjë për të zbutur ngjyrën dhe për të turbulluar vijën e rrënjës.

Masazhojeni maskën në lëkurën e kokës për 30 sekonda për të shkumëzuar produktin, më pas shpërndajeni në mënyrë të barabartë nëpër pjesën tjetër të kaçurrelave tuaja të lagura. Lëreni maskën për dhjetë minuta dhe më pas shpëlajeni me ujë të vakët.

Hapi 7. Stiloni flokët si zakonisht

Krehni flokët dhe stiloni si zakonisht.

 

Burimi: L'Oréal

Postimi i vjetër
Si të hiqni llakun nga thonjtë
Postimi i ri
Çfarë është toniku i flokëve?