Si të hiqni llakun nga thonjtë
news

Si të hiqni llakun nga thonjtë

Deri tani, ju ndoshta jeni bërë mjaft të aftë në mënyrën se si të trajtoni një sërë procesesh bukurie në shtëpi, duke përfshirë mënyrën e ngjyrosjes së flokëve tuaj dhe mënyrën e rregullimit të vetullave tuaja. Por kur bëhet fjalë për thonjtë tuaj, ju mund të keni shmangur kujdesin në duart tuaja. Pra, çfarë bëni kur doni të ndryshoni manikyrin tuaj ose thjesht të hiqni thonjtë tuaj aktual dhe nuk mund të shkoni në sallon? Epo, për fat të mirë, kur bëhet fjalë për mënyrën e heqjes së gellit/manikyrit, ju keni mundësi. Sigurisht që thonjtë me gell duhet të zgjasin, por asgjë nuk është krijuar për të qëndruar përgjithmonë. Ashtu si heqja e thonjve akrilik, mund të jetë paksa një proces!

SI TË HIQET LLAKU

Ndiqni këto hapa herën tjetër që dëshironi të hiqni manikyrin xhel në shtëpi dhe shmangni dëmtimet e panevojshme.

HAPI # 1: Grryeni me limë majat e thonjve tuaj.

Merrni limën tuaj të thonjve dhe grryeni mbi gellin që është në thonjtë tuaj.

HAPI # 2: Thani dhe mbështilleni.

Merrni topa pambuku ose pambuk dhe lagni me aceton të pastër.

Nëse nuk keni pambuk, mund të përdorni peshqirë ose peceta si alternativë.

3. Prisni.

Heqja e llakut kërkon durim.

Pas rreth 20 minutash, hidhni një sy, a ju bie manikyri me xhel praktikisht nga thonjtë? Nëse po, kaloni në hapin tjetër. Nëse jo, jepini thonjve më shumë kohë.

4. Grryeni thonjtë.

Kur gelli i manikyrit të hiqet menjëherë - mund të duket si copa të mëdha manikyri. Ju duhet të jeni në gjendje ta fshini lehtë llakun në këtë pikë. Pasi të keni mbetur duke parë thonjtë tuaj natyralë, kapni një tampon për thonjtë dhe pastroni thonjtë tuaj. Kjo mund të ndihmojë në zbutjen e çdo njolle të ashpër dhe heqjen e çdo zbardhjeje që disa nuanca të manikyrit mund të lënë pas.

5. Trajtoni kutikulat tuaja.

Acetoni është i domosdoshëm kur bëhet fjalë për mënyrën e heqjes së llakut, por mund të dëmtojë kutikulat tuaja. Lëkura rreth thonjve tuaj ka të ngjarë të jetë mjaft e thatë në atë moment, kështu që përdorni pak vaj kutikulash siç është Vaji i kutikulave nga Silcare.

 

Burimi: L'Oréal

Postimi i vjetër
A duhet t'i lani flokët përpara se t'i lyeni?
Postimi i ri
Si të bëni Ballajazh në shtëpi për flokët me kaçurrela