Si të forconi flokët e dobët
news

Si të forconi flokët e dobët

Mënyra më e mirë për të forcuar fijet e dobëta është me rutinën tuaj dhe produktet që përdorni. Shikoni katër mënyra për të forcuar flokët e dobët.

  1. Përdorni shamponin dhe kondicionerin e duhur

Sipas Akademisë Amerikane të Dermatologjisë (AAD), është e rëndësishme të përdorni një shampo dhe balsam të formuluar për llojin tuaj të flokëve dhe nevojat specifike. Nëse doni të promovoni forcimin e flokëve, këtu janë tre shampo që mund ta bëjnë këtë.

  1. Inkorporoni një trajtim javor për të forcuar flokët

Për të shoqëruar shampon dhe balsamin tuaj forcues, shtoni një trajtim riparues të flokëve në rutinën tuaj javore. Këtu janë dy që ne rekomandojmë.

  1. Kondicionim i thellë i fijeve tuaja

Sipas AAD, trajtimet kimike – si ngjyrosja e flokëve dhe trajtimet me keratin – janë disa nga fajtorët më të zakonshëm të dëmtimit të flokëve. Këto procese nxjerrin lagështinë natyrale të flokëve, gjë që çon në fije të thata, të brishta dhe të dredhura.

  1. Mbroni fijet tuaja nga nxehtësia

AAD thotë se mbrojtja e flokëve tuaj nga nxehtësia është thelbësore për të mbajtur një dukje të shëndetshme. Sigurohuni që të aplikoni një mbrojtës ndaj nxehtësisë herën tjetër kur shkoni të stiloni flokët me mjete të nxehta.

Burimi: L'Oréal

Postimi i vjetër
Si të menaxhoni linjat e holla dhe rrudhat
Postimi i ri
A ndikon ushqimi në flokët, lëkurën dhe thonjtë tuaj?