Si të menaxhoni linjat e holla dhe rrudhat
news

Si të menaxhoni linjat e holla dhe rrudhat

Ndërsa nuk mund të kontrolloni procesin natyral të plakjes ose pre dispozicionin tuaj gjenetik për plakjen e lëkurës, ju mund të menaxhoni faktorë të tjerë mjedisorë që kontribuojnë në plakjen e lëkurës dhe përkeqësojnë rrudhat. Ekspozimi në diell, pirja e duhanit dhe ndotja e ajrit mund të plakin lëkurën tuaj më shpejt se sa do të bënte natyrshëm, sipas AAD.

Rutina juaj e kujdesit për lëkurën gjithashtu luan një rol të madh në mbajtjen e linjave të holla dhe rrudhave. Merrni parasysh shtimin e këshillave të mëposhtme kundër plakjes në regjimin tuaj për të menaxhuar shfaqjen e rrudhave dhe vijave të holla në fytyrën tuaj – madje edhe për të ndihmuar në parandalimin e formimit të tyre të plotë.

  1. Maksimizoni hidratimin

Lëkura humbet natyrshëm lagështinë ndërsa plakeni, kështu që çelësi i çdo rutine të mirë kundër plakjes është të rivendosni atë që ka humbur - hidratimin. Për të maksimizuar nivelet e hidratimit të lëkurës suaj, vendosni serumet para hidratuesit. Siç shpjegon AAD, hidratuesi fjalë për fjalë bllokon hidratimin në lëkurën tuaj, gjë që ndihmon në minimizimin e shfaqjes së linjave të imta dhe rrudhave në fytyrë me kalimin e kohës.

  1. Mos e neglizhoni zonën nën sy

Lëkura rreth zonës së syve tuaj është shumë delikate - është më e holla në të gjithë fytyrën tuaj, aq natyrshëm, sa ka nevojë për lagështi shtesë.

  1. Ose Qafën dhe pjesën e gjoksit tuaj të njohur ndryshe si Dekolte

Shpesh shpenzojmë aq shumë kohë dhe energji duke u kujdesur për lëkurën tonë, saqë harrojmë zonat e tjera që shfaqin shpejt shenjat e plakjes së lëkurës – si dekolteja. Dekolte – Décolletage është një fjalë franceze që i referohet qafës dhe pjesës së sipërme të gjoksit. Kujdesi i përsosur për lëkurën tuaj mund të shkojë aq larg vetëm nëse nuk kujdeseni për qafën dhe gjoksin së bashku me të.

Nëse nuk jeni të sigurt se ku të filloni - thjesht zgjasni rutinën e kujdesit të lëkurës që aplikoni në fytyrën tuaj deri në qafë dhe në pjesën e sipërme të gjoksit. Kjo do të thotë të aplikoni një hidratues dhe SPF në dekolte çdo ditë së bashku me serumin dhe kremin tuaj hidratues gjatë natës.

  1. Vendosni SPF

SPF mbretëron suprem në çdo rutinë të kujdesit të lëkurës. Ju pëlqen apo jo, çdo herë që jeni jashtë pa mbrojtje nga dielli, rrezet e diellit po dëmtojnë lëkurën tuaj, sipas AAD. Me kalimin e kohës, ky dëm rritet dhe mund të rrisë shfaqjen e rrudhave, ndaj zgjidhja më e mirë është përdorimi rutinor i SPF për të ngadalësuar shenjat e dëmtimit nga dielli.

  1. Përdorni një hidratues kundër plakjes

Mbyllni lagështinë dhe trajtoni shqetësimet tuaja të plakjes së lëkurës ndërsa flini me ndihmën e një hidratuesi.

Burimi: L'Oréal

Postimi i vjetër
Vaji i kaçës
Postimi i ri
Si të forconi flokët e dobët