Si të kujdeseni për flokët e yndyrshëm
news

Si të kujdeseni për flokët e yndyrshëm

Bëjini rrënjët e yndyrshme dhe fijet me vaj një gjë të së kaluarës.

Nëse keni flokë të yndyrshëm, mund ta dini tashmë se përdorimi i shamponit të duhur është thelbësor. Përndryshe, ju mund t'i lani flokët sa herë të dëshironi dhe mund të përfundoni me fije të yndyrshme.

Por, është e rëndësishme të theksohet se floku juaj ka nevojë për vajra natyralë për të qëndruar të hidratuar dhe të shëndetshëm, kështu që ju nuk duhet t'i hiqni plotësisht vajin. Në vend të kësaj, ka të bëjë me gjetjen e produkteve të duhura për kujdesin e flokëve, veçanërisht shampon, për t'ju ndihmuar të arrini një ekuilibër.

Sa shpesh duhet të lani flokët me vaj?

Ekziston një mit i vjetër bukurie që thotë se larja e flokëve më rrallë mund t'i ndihmojë që ata të prodhojnë më pak vaj dhe kështu të bëhen më pak të yndyrshëm. Megjithatë, kjo nuk është e vërtetë. Sipas Akademisë Amerikane të Dermatologjisë (AAD), ju duhet të lani flokët me vaj më shpesh – jo më pak.

Sa shpesh i lani flokët duhet të lidhet drejtpërdrejt me sasinë e vajit që prodhon skalpi juaj. Nëse skalpi juaj është shumë i yndyrshëm, mund t'ju duhet ta lani atë një herë në ditë. Megjithatë, nuk duhet të kërkoni çfarëdo shampo. Në vend të kësaj, do të dëshironi të përdorni një opsion të krijuar posaçërisht për të trajtuar dhe menaxhuar flokët me vaj.

 

Burimi: L'Oréal

Postimi i vjetër
Dizajne dimërore të thonjve
Postimi i ri
Grimi për ditën e Shën Valentinit dhe dukja që do të bini në dashuri këtë vit