Vitaminat më të mira për rritjen e flokëve
news

Vitaminat më të mira për rritjen e flokëve

Rënia e flokëve ka shumë shkaqe rrënjësore – nga stresi në rritje, tek gjenetika, lindja e një fëmije, dhe më shumë – por përveç një diete të plotë, vitaminat më të mira për rritjen e flokëve përmbajnë një kombinim përbërësish, si acidet yndyrore omega dhe vitaminat, që të ndihmojnë në forcimin e flokëve të dobët ose të dëmtuar me kalimin e kohës. Dhe megjithëse një shampo për rritjen e flokëve ose një numër vajrash efektivë për rritjen e flokëve mund të ndihmojnë në trashjen, një vitaminë do të ndihmojë në rritjen në burim.

Cilat janë lëndët ushqyese më të mira për rritjen e flokëve?

MSM. Meqenëse flokët dhe thonjtë tuaj janë bërë kryesisht nga keratina, përbërja MSM (ose metilsulfonilmetani) është një përbërës veçanërisht ideal për të ndihmuar në përmirësimin e pamjes dhe ndjenjës së flokëve, pasi ndihmon trupin tuaj t'i ruajë ato.

Acidet yndyrore esenciale. Për të ndihmuar me lëkurën e thatë dhe lëkurën e kokës, acidet yndyrore esenciale që gjenden në avokado dhe peshqit me vaj, si salmoni, janë të dobishme. Në formë vitamine ju kërkoni Omega-3 në vend të 6 ose 9.

Vitaminat A, C dhe E. Përveç MSM dhe acideve Omega-3, përbërës si vitaminat A, C dhe E, ashwagandha, kolagjeni i hidrolizuar, biotina, keratina dhe magnezi mund të jenë gjithashtu të dobishëm në procesin e ringritjes. Ndërsa disa vitamina mund të jenë të dobishme për ata që kanë nevojë për lëndë ushqyese shtesë për të inkurajuar shëndetin e kokës dhe rritjen e flokëve, profesionistët këshillojnë që trupi juaj të eliminojë natyrshëm lëndët ushqyese të tepërta për të cilat në fakt nuk ka nevojë. "Vitamina zakonisht funksionon vetëm nëse ka një mangësi në shkallën e parë," thotë Sey. "Nëse trupi është i ekuilibruar, atëherë ato vitamina të tepërta nuk janë të dobishme, dhe në rastin e vitaminave të tretshme në ujë si biotina, teprica del në urinë. Në mënyrë ideale, është më mirë t'i merrni vitaminat nga ushqimi."


Burimi: Harper's Bazaar

Postimi i vjetër
Trendet e thonjve për vitin 2023
Postimi i ri
A mund të anashkaloj larjen e fytyrës në mëngjes?