A mund të anashkaloj larjen e fytyrës në mëngjes?
news

A mund të anashkaloj larjen e fytyrës në mëngjes?

A mund të anashkaloj larjen e fytyrës në rutinën time të mëngjesit të kujdesit për lëkurën?

Një ekspert vlerëson rëndësinë e pastrimit të lëkurës tuaj.

Ne e dimë se sa joshëse mund të jetë të shkoni drejt e në shtrat pas një dite të gjatë, duke anashkaluar rutinën tuaj të kujdesit të lëkurës gjatë natës. Por nëse jemi të sinqertë, mund të jetë po aq joshëse të anashkaloni atë larjen e fytyrës në mëngjes kur ndiheni sikur jeni zgjuar me një shkëlqim. Nëse mendoni se nuk keni grumbulluar papastërti gjatë natës, mund të ndiheni shumë të sigurtë se nuk keni nevojë të shtoni kohë në ritualin tuaj të përgatitjes së mëngjesit duke pastruar fytyrën.

Problemi i vetëm është se anashkalimi i rutinës së kujdesit të lëkurës në mëngjes mund të ndikojë në lëkurën tuaj.

A është në rregull të anashkaloni larjen e fytyrës në mëngjes?

Pak djersë dhe vaj nuk i bëjnë keq askujt, apo jo? Epo, kur bëhet fjalë për ngjyrën tuaj, mund të gaboni. Është e rëndësishme të pastroni lëkurën tuaj në mëngjes dhe në mbrëmje. Megjithatë, Dr. Zeichner thekson rëndësinë e mos anashkalimit të larjes së natës më shumë se sa anashkalimi i një seance të larjes së fytyrës në mëngjes.

“Praktika më e mirë është të lani fytyrën dy herë në ditë,” shpjegon ai. “Megjithatë, nëse do të kaloni një herë, unë u them pacientëve të mi që të mos lajnë në mëngjes. Është e rëndësishme të lani fytyrën tuaj në fund të ditës për të hequr papastërtitë, vajin, djersën, grimin dhe ndotjen që krijohen [gjatë ditës].”


Burimi: L'Oréal

Postimi i vjetër
Vitaminat më të mira për rritjen e flokëve
Postimi i ri
Trajtimet më të mira të rrudhave nën sy, këshilla nga dermatologët