7 gabimet me maskat e fytyrës që nuk duhet të bëni
news

7 gabimet me maskat e fytyrës që nuk duhet të bëni

Përdorimi i një maske për fytyrën si pjesë e rutinës suaj të rregullt të kujdesit për lëkurën mund të jetë e dobishme për lëkurën tuaj - domethënë nëse po e bëni siç duhet. Maskat e fytyrës mund të ndihmojnë në adresimin e shqetësimeve specifike të kujdesit të lëkurës, si p.sh. errësira ose yndyra e tepërt, plus, ato mund të krijojnë një përvojë të shkëlqyer të kujdesit për veten.

Por ka disa gabime të zakonshme që mund të bëni që mund t'ju pengojnë të përfitoni sa më shumë nga maska juaj e fytyrës. Këtu, ne po ndajmë gabimet e maskave të fytyrës që duhet të shmangni dhe çfarë duhet të bëni në vend të kësaj për të marrë lëkurën e pastër dhe me shkëlqim që dëshironi.

  1. Ju nuk e përshtatni maskën tuaj për llojin tuaj të lëkurës

Ju ka të ngjarë të zgjidhni pastruesin dhe hidratuesin tuaj të fytyrës bazuar në llojin dhe shqetësimet tuaja unike të lëkurës – dhe kështu duhet të zgjidhni edhe një maskë për fytyrën.

  1. Ju aplikoni maskën tuaj të fytyrës në lëkurën e palarë

Në përgjithësi, do të dëshironi të aplikoni një maskë për fytyrën në lëkurë të pastër dhe të tharë, kështu që sigurohuni që fillimisht ta pastroni lëkurën dhe ta thani.

  1. Ju e aplikoni maskën tuaj me duar të pista

Është e rëndësishme që fytyra juaj të jetë e pastër përpara se të aplikoni një maskë për fytyrën, por është gjithashtu e domosdoshme të keni duar të pastra. Ju nuk dëshironi të transferoni vajra ose baktere nga duart tuaja në fytyrën tuaj.

  1. Ju aplikoni shumë nga produkti

Ashtu si me shumë produkte të tjera për kujdesin e lëkurës, kur bëhet fjalë për maskat e fytyrës, më pak është shpesh më shumë. Një shtresë super e trashë nuk do të rezultojë efektive. Në mënyrë tipike, duhet të aplikoni vetëm një shtresë të barabartë në lëkurën tuaj të pastër dhe të thatë.

  1. Ju e lini maskën tuaj për një kohë të gjatë

Fatkeqësisht, lënia e një maske për një kohë të gjatë nuk do të sigurojë që ajo të funksionojë më mirë. Në fakt, nëse maska ka përbërës shumë aktivë në të, si acidi alfa hidroksi, lënia e saj për një kohë të gjatë mund të shkaktojë edhe acarim.

  1. Nuk përdorni hidratues pas maskës

Hidratuesi është një hap kaq i rëndësishëm në çdo rutinë të kujdesit të lëkurës, kështu që ne nuk mund të theksojmë sa duhet se si nuk mund ta anashkaloni atë. Pas maskimit, duhet të vazhdoni me hidratues, përndryshe maskimi mund të rezultojë në lëkurë të thatë.

  1. Ju nuk përdorni rregullisht maska për fytyrën

Nuk keni pse të rezervoni maska ​​për raste të veçanta. Në varësi të asaj që po përdorni, çehrja juaj mund të përfitojë nga aplikimi i saj më shumë se sa herë pas here. Në fakt, mund të mendoni të përdorni një maskë deri tre herë në javë. Shikoni udhëzimet në paketim për të parë se sa shpesh duhet ta përdorni sepse udhëzimi do të ndryshojë nga produkti në produkt.


Burimi: L'Oréal

Postimi i vjetër
Cilat janë përfitimet e krem pudrës?
Postimi i ri
Çfarë është Retinoli?