Çfarë është Retinoli?
news

Çfarë është Retinoli?

Provat dhe studimet klinike kanë treguar se retinoli është efektiv në reduktimin e rrudhave, fotoplakjes dhe njollës së lëkurës, pasi molekulat që përbëjnë retinolin janë aq të vogla sa mund të depërtojnë thellë në shtresat e poshtme të lëkurës, ku gjen kolagjenin dhe elastinën. Sipas kërkimeve të mëtejshme në bibliotekën NCBI, retinoidet punojnë për të forcuar funksionin pengues të lëkurës (i cili nga ana tjetër përmirëson strukturën e lëkurës dhe tonin e lëkurës), zvogëlojnë humbjen transepidermale të ujit dhe mbrojnë kolagjenin për të parandaluar degradimin e tij.

Klinika Mayo madje citon retinolin si një trajtim të zakonshëm aktual për aknet. Në varësi të shqetësimeve tuaja specifike për kujdesin e lëkurës, dermatologu juaj mund t'ju japë një recetë për retinol ose t'ju rekomandojë një produkt me bazë retinoli në farmaci.

Mbani në mend se retinoli mund të thahet për lëkurën në javët e para të përdorimit, informon Zeichner dhe mund të rrisë ndjeshmërinë e lëkurës ndaj diellit, sipas Akademisë Amerikane të Dermatologjisë. Pra, konsultimi me mjekun tuaj është i rëndësishëm nëse po kërkoni të shtoni retinol në regjimin tuaj të shëndetshëm të lëkurës.


Burimi: L'Oréal

Postimi i vjetër
7 gabimet me maskat e fytyrës që nuk duhet të bëni
Postimi i ri
Blloqet e ndërtimit të flokëve