8 mënyra të thjeshta për të hequr qimet në fytyrë
news

8 mënyra të thjeshta për të hequr qimet në fytyrë

Ka më shumë se një mënyrë për të hequr qafe ato qime të bezdisshme dhe të rralla.

Pavarësisht nëse është gjenetika apo thjesht plakja që do të thotë që ato qime të humbur shfaqen shumë më shpesh, përballja me qimet e padëshiruara në fytyrë është një përvojë vërtet e zakonshme. Lajmi i mirë është se ka një sërë mjetesh për heqjen e qimeve të fytyrës – rruajtja, zbardhja dhe depilimi janë disa që ju vijnë në mendje.

8 mënyra për të hequr qimet e padëshiruara në fytyrë

Qimet e padëshiruara të fytyrës janë të pakëndshme, por janë gjithashtu mjaft të lehta për t'u hequr.

  1. Largimi me pincë

Ka shumë mundësi që të keni në shtëpi një pincë. Pavarësisht nëse i përdorni për shkuljen e qimeve të çuditshme të vetullave ose për mbajtjen e qerpikëve fals, ato janë një konkurrent i qartë për heqjen e qimeve të padëshiruara të fytyrës. Megjithëse mund të mos jenë zgjedhja më e mirë nëse keni më shumë se një grusht qimesh për të këputur, ato janë ideale për të hequr qafe shpejt qimet e rralla.

  1. Brisk vetullash

Brisku që mbani në dush nuk duhet të ripërdoret për qimet e fytyrës tuaj. Pavarësisht kësaj, kjo nuk do të thotë se rruajtja nuk është një opsion i mundshëm për heqjen e qimeve të fytyrës. Ndërsa rruajtja e fytyrës zakonisht lidhet me djemtë, edhe gratë mund ta bëjnë këtë. Për të hequr qimet e padëshiruara të fytyrës, përdorni brisqet e vogla të destinuara posaçërisht për pastrimin e vetullave tuaja.

  1. Makinë elektrike e fytyrës

Ngjashëm me një brisk vetullash, makina elektrike e fytyrës bëjnë mrekulli për të hequr qimet e padëshiruara, veçanërisht nëse keni më shumë se disa qime të humbura. Këto brisqe zakonisht funksionojnë me bateri, janë të buta me lëkurën tuaj dhe mjaft të vogla për të hequr qimet vetëm në zonat specifike që zgjidhni.

  1. Depilimi

Të heqësh qime të padëshiruara nga lëkura me dyll të nxehtë nuk është aspak argëtuese, por depilimi mund të bëhet shpejt, veçanërisht me një zonë të vogël si vetullat ose buza e sipërme, dhe rezultatet zgjasin mjaft kohë.

  1. Fije (Penjë)

Heqja e qimeve me fije (penjë) është rritur me shpejtësi në popullaritet kur bëhet fjalë për formësimin e vetullave dhe kjo është për arsye të mirë. Rritja e vazhdueshme mund t'i atribuohet faktit që kjo metodë heqjeje ju lejon të jeni jashtëzakonisht të saktë se cilat qime po hiqni dhe është e sigurt për lëkurën, edhe nëse përdorni një produkt të formuluar me retinol.

  1. Epilator fytyre

Një epilator fytyre është një makinë elektrike e qimeve që, përdorë një pincë për të hequr qimet e fytyrës. Ai e zmadhon këtë efekt duke hequr një numër qimesh menjëherë. Është më mirë për flokët që janë në faqet dhe buzën e sipërme, pasi zona e vetullave priret të jetë më delikate.

  1. Heqja e qimeve me laser

Heqja e qimeve me lazer është një metodë e përhershme e heqjes së qimeve që po bëhet gjithnjë e më popullore. Sipas klinikës Mayo, heqja e qimeve me lazer është një procedurë mjekësore që përdor një rreze të përqendruar drite për të hequr qimet e padëshiruara. Procesi vonon rritjen e flokëve për periudha të gjata kohore, duke e bërë atë një opsion të shkëlqyeshëm për ata që duan një metodë më afatgjatë të heqjes së qimeve të fytyrës. Në fytyrë, vendet më të njohura për heqjen e qimeve me lazer janë buza e sipërme dhe mjekra.

  1. Zbardhuesi

Nëse nuk doni t'i hiqni qimet e fytyrës, por dëshironi që ato të jenë më pak të dukshme, zbardhja është opsioni për ju. Në vend që të përballeni me dhimbjen e mundshme të heqjes së qimeve, ju mund t'i zbardhni flokët përgjatë buzës tuaj të sipërme ose në mjekër për t'i bërë më pak të dukshme. Sigurisht, kjo metodë nuk do të funksionojë nëse keni një ton lëkure më të errët pasi qimet e zbardhura do të shfaqen kundër lëkurës tuaj të thellë.


Burimi: L'Oréal

Postimi i vjetër
Trajtimet më të mira të rrudhave nën sy, këshilla nga dermatologët
Postimi i ri
Si të kujdeseni për lëkurën tuaj para dhe pas heqjes së qimeve të fytyrës