A duhet të aplikoni fillimisht primer apo hidratues?
news

A duhet të aplikoni fillimisht primer apo hidratues?

Tani është koha për t'iu përgjigjur pyetjes së vjetër - a duhet të aplikoni fillimisht primer apo hidratues? E vërteta është se duhet të aplikoni gjithmonë krem hidratues përpara se të kërkoni primer (seriozisht, gjithmonë). Siç e përmendëm më lart, qëllimi i një hidratuesi është të bllokojë lagështinë për të mbajtur larg thatësinë. Nëse e aplikoni fillimisht primerin, rrezikoni të keni lëkurë të thatë dhe pa shkëlqim. Meqenëse primerët nuk janë formuluar për t'i dhënë lëkurës lagështi, mund të dëmtojë pamjen tuaj të përgjithshme të grimit nëse nuk përdoret siç duhet, gjë që është gjëja e fundit që ju nevojitet.

 

Një mënyrë e thjeshtë për të kujtuar rendin e duhur është të ndani produktet tuaja në dy rutina të veçanta. Hidratuesi (ose kremi kundër diellit) duhet të jetë gjithmonë hapi i fundit në rutinën tuaj të kujdesit të lëkurës. Primer duhet të jetë gjithmonë hapi i parë në rutinën tuaj të grimit. Rutina juaj e kujdesit të lëkurës është gjithmonë e para.

 

Burimi: L'Oréal

Postimi i vjetër
Cila është mënyra më e mirë për të aplikuar shkëlqyes?
Postimi i ri
Çfarë mund të shkaktojë humbje të tepërt të flokëve?