Çfarë mund të shkaktojë humbje të tepërt të flokëve?
news

Çfarë mund të shkaktojë humbje të tepërt të flokëve?

Është e rëndësishme të dini se rënia e flokëve është një fazë normale e ciklit jetësor të flokëve tuaj, sipas Klinikës Cleveland. Me këtë u tha, nëse vëreni se flokët që bien në dush janë bërë të tepërta, ka disa arsye që mund të dëshironi të mbani në mend. Cleveland Clinic thotë se arsyet e mundshme për humbjen kronike të flokëve përfshijnë stresin, ndryshimet hormonale, humbjen e peshës ose dietën dhe medikamentet.

Meqenëse sëmundje të ndryshme - si sëmundja e tiroides dhe më shumë - mund të jenë gjithashtu një faktor, vizitoni mjekun tuaj për t'ju ndihmuar të zbuloni se çfarë po shkakton në mënyrë specifike humbjen e flokëve tuaj. Mjeku juaj gjithashtu do të jetë në gjendje t'ju ndihmojë ta menaxhoni atë.

Humbja e tepërt e flokëve kundrejt rënies së flokëve: Cili është dallimi?

Ndërsa është e zakonshme të ngatërroni humbjen e flokëve dhe rënien e flokëve, ka dallime kryesore. Sipas Akademisë Amerikane të Dermatologjisë, humbja e tepërt e flokëve zakonisht ndodh kur flokët tuaj bien më shumë se 50 deri në 100 qime standarde në ditë. Mund të zgjasë nga gjashtë deri në nëntë muaj, dhe më pas flokët tuaj duhet të rifitojnë plotësinë e tyre normale. Kjo mund të ndodhë pas një ngjarjeje stresuese, të tilla si lindja ose shërimi nga një sëmundje.

Nga ana tjetër, rënia e flokëve është kur diçka i ndalon flokët tuaj të rriten. Ka shumë arsye, duke përfshirë rënien e trashëguar të flokëve, përdorimin e produkteve të ashpra për kujdesin e flokëve, medikamentet dhe modelet e flokëve me tension të lartë. Nëse nuk jeni të sigurt nëse po përjetoni rënie të flokëve ose humbje të tepërt të flokëve, një dermatolog mund të ndihmojë në dallimin midis të dyjave dhe të përcaktojë se çfarë jeni duke përjetuar.

Kur duhet të shqetësoheni për humbjen e flokëve në dush?

Siç e kemi theksuar më lart, humbja e flokëve në dush është një fakt i jetës. Megjithatë, Klinika e Cleveland vëren se nëse vazhdoni të përjetoni humbje shumë kohë pas rutinës së larjes, mund të keni të bëni me një problem më të rëndë. Gjetja e flokëve në të gjithë rrobat tuaja është gjithashtu një shenjë se mund të ketë një problem themelor.


Burimi: L'Oréal

Postimi i vjetër
A duhet të aplikoni fillimisht primer apo hidratues?
Postimi i ri
Këshilla se si të keni flokë të shndritshëm